Hlavní obsah

Cagliari uvidí souboj prvního s posledním

Nepříliš dobré vzpomínky má milánský Inter na stadion Cagliari. Vedoucí tým Serie A tam v posledních čtyřech sezonách nedokázal ani jednou vyhrát. Změní se to nyní, kdy se domácím nedaří a v tabulce jsou až poslední?

Článek

Při pohledu na výsledky Interu v poslední době se zdá, že k dobytí pevnosti soupeřů z Cagliari bude mít těžko někdy lepší příležitost. Kdo by si dnes vzpomněl na trápení milánského klubu na začátku sezony? Jasně nejlepší tým loňské sezony Serie A letos v prvních čtyřech ligových zápasech dvakrát remizoval - jednou dokonce se slabým Livornem - a v úvodním zápase základní skupiny Ligy mistrů prohrál na hřišti Fenerbahce 0:1. Od té doby ale jede jako dobře namazaný stroj. Poslední ligové body ztratil Inter na začátku listopadu na hřišti silného Juventusu po remíze 1:1 a od té doby porazil čtyři soupeře v řadě, přičemž od nich inkasoval jediný gól. Od zmiňované porážky v Turecku v Lize mistrů pak už tým trenéra Manciniho ve slavné soutěži ani jednou nezaváhal a s náskokem čtyř bodů svou skupinu vyhrál, když v týdnu dokázal zvítězit i na půdě PSV Eindhoven v utkání, v němž mu už o nic nešlo. Dnes se Inter představí v Cagliari oslabený o potrestaného útočníka Zlatana Ibrahimoviče a především bez několika záložníků - Figo, Vieira, Stankovic, Jimenez a Dacourt už chyběli v Eindhovenu a nastoupit by neměli ani dnes. "Myslím, že je několik důvodů, proč se nám tak daří. Když chceme být nejlepší, nesmíme polevit v koncentraci. Pro mé hráče to je podstatné, protože není jednoduché odehrát tolik zápasů a pokaždé odevzdat všechno," pochválil své hráče trenér Mancini.

Jeho tým má na druhý AS Řím náskok čtyř bodů, který může zvýšit o další tři. V Cagliari se Interu sice nedaří, v posledních čtyřech sezonách zde pokaždé remizoval, domácí na tom ale dlouho nebyli tak špatně, jako nyní. Cagliari už loni balancovalo na hranici sestupu, kterému se nakonec vyhnulo o jediný bod, a letos své slabé výkony jenom potvrzuje. Ve čtrnácti zápasech nasbíral tým trenéra Neda Sonettiho deset bodů. Svůj díl viny na tom mají útočníci, kteří nastříleli pouhých dvanáct branek, i obrana, které soupeři vstřelí průměrně téměř dva góly na zápas. Právě defenziva si dnes bude muset dát dvojnásobný pozor. V minulém utkání prohrálo Cagliari v Empoli 1:4 a nyní ho prověří nejlepší útok ligy. I přes potíže svého týmu dal ovšem prezident Cagliari Massimo Cellino najevo, že trenér Sonetti má i nadále jeho důvěru. "Je zjevné, že naši fanoušci nejsou šťastní. Je jen na nás, abychom to změnili dobrými výkony a výsledky," prohlásil Cellino.

Domácí hráči se dnes o body určitě porvou, bude to ale proti lídrovi tabulky stačit? Podle bookmakerů ne, proto vypsali jako favorita utkání Inter s kursem 1.45. Myslíte si, že podobně jako v předchozích letech uhraje Cagliari alespoň bod? Pak si vsaďte na jeho neprohru, kurs na ni je 2.43.

Reklama