Hlavní obsah

Brno si to rozdá s Kladnem o první místo

Dnešní kursová nabídka je minimální a i proto se netradičně podíváme na volejbal. V televizní předehrávce 15. kola změří své síly domácí Brno s Kladnem. Oba týmy patří nyní ke špičce českého volejbalu - vítěz duelu se vyhoupne na vedoucí příčku tabulky.

Článek

Brňané vyhráli v Extralize poslední čtyři zápasy, díky čemuž se vyhoupli na čtvrtou příčku tabulky, což se až tak nečekalo. Moravané sice loni obsadili konečné čtvrté místo, to však čekal opravdu jen málokdo, jelikož sezony předtím zrovna nezářili. Mužstvo navíc před probíhajícím ročníkem opustili klíčový muži Hrazdíra se Sekaninou a první nahrávač Haník, ale sedm noviců v kabině se zdá být přínosem. Jejich vítězství z poslední doby vzbuzují respekt, když doma zdolali v poměru 3:1 Opavu a ČZU Praha s Příbramí neuhráli v moravské metropoli ani set. Brněnským volejbalistům se však daří i venku, což potvrdili vítězstvími 3:0 v Ostravě, Liberci a o uplynulém víkendu i výhrou 3:2 v Ústí nad Labem. „Chceme jít výš a výš,“ konstatoval trenér Jaroslav Vlk.

Nyní čeká Brňany Kladno, které jistě nebude vůbec lehkým soupeřem. Už léta totiž patří Středočeši k české volejbalové špičce, když nejhorší sezonu od roku 2000 zažili loni, jelikož vypadli ve čtvrtfinále play-off s Opavou. Po tomto neúspěchu vyměnilo Kladno trenéra a přebudovalo i hráčský kádr. Nový kouč Jan Svoboda tak už nemůže počítat s tradiční hlavní oporou Jakubem Rybníčkem, jenž nyní působí v Opavě. Zdá se však, že tyto změny týmu prospěli. Kladno totiž o víkendu zdolalo i vedoucí České Budějovice a už dnes se tak může dostat na samé čelo tabulky.

Favorit tohoto duelu se hledá jen těžko, bookmakeři bwin o něco více věří domácímu Brnu, když na něj vypsali kurs 1.65. Věříte-li však hostům, pak si vsaďte s kursem 2.10. Zápas je možné od 17:30 sledovat živě na ČT4 Sport a přitom sázet live u bwin.

Reklama