Hlavní obsah

San Antonio přivítá konkurenční Phoenix

Eurotip.cz

NBA dnes nabídne pikantní souboj mezi dvěma aktuálně nejlepšími celky západní konference. Do San Antonia přijede Phoenix, což slibuje velmi dobrou podívanou i z toho důvodu, že se tato mužstva pravidelně potkávají v play-off.

Článek

Na jaře letošního roku se tito rivalové střetli ve čtvrtfinále a právě Phoenix byl nakonec pro domácí největší překážkou v cestě za titulem, když série nabídla hned šest zápasů. Ani po dvou letech se tedy Suns nepodařilo na své soky vyzrát, naposledy se jim to povedlo v roce 2000. Rivalita mezi těmito kluby je tedy jasně zřetelná a i mírný favorit je dán.

San Antoniu se vede o něco lépe i v letošní sezoně, když celkově je lepší už pouze Boston, hrající však ve východní konferenci. Hráčským statistikám mužstva vévodí trio Tony Parker, Manu Ginobili a Tim Duncan. Start prvního jmenovaného je však dnes výrazně ohrožen, francouzský reprezentant má totiž problémy s kotníkem, kvůli kterým vynechal poslední dva zápasy. „Parker dodává na palubovce všem hráčům sebedůvěru,“ řekl ke svému klíčovému rozehrávači kouč Gregg Popovich. Otazník visí i nad startem Francisca Elsona, který sice nepatří ke špičce týmu, ale střelecky naprázdno zpravidla nevychází.

Týmu hostí by však dnešní Parkerova absence jistě vyhovovala, ale tak jako tak chtějí první letošní vzájemný zápas vyhrát. Nyní ale Suns nezažívají nejlepší období, když ze čtyř posledních duelů vyšli vítězně pouze z toho s Utahem a navíc jen těsně o 5 bodů. Zdálo by se, že mužstvo postrádá nějakého hráče, ale na listině zraněných není ani čárka. Jen jednou se navíc tým ze státu Arizona dostal výrazněji přes 100bodovou hranici, což je pro Suns dosti neobvyklé.

I přes velmi pravděpodobnou Parkerovu absenci jsou dnes podle bookmakerů společnosti bwin favoritem domácí, na něž si můžete vsadit s kursem 1.67. Myslíte si, že Phoenix napraví své špatné poslední výsledky a na palubovce vedoucího San Antonia zvítězí, pak si na to vsaďte - kurs je 2.25.

Reklama