Hlavní obsah

Uspěje Blackburn s Arsenalem i v Carling Cupu?

Hned na úvod probíhající sezony Premier league dokázal Blackburn obrat před svými fanoušky o body vedoucí celek tabulky Arsenal. Dnes může historii zopakovat v rámci Carling Cupu.

Článek

Blackburn vstupoval do letošní sezony elitní anglické ligové soutěže s ambicemi na zisk příčky zajišťující v příští sezoně účast v evropských pohárech, což nyní zcela nenaplňuje. V tuto chvíli je totiž devátý, když na poslední oceněné (sedmé) místo ztrácí čtyři body. Tři z nich mohl ukrojit o víkendu v zápase s Wiganem, ale po přestřelce nakonec prohrál na hřišti předposledního týmu tabulky 3:5, když všechny branky Rovers zaznamenala letní posila Roque Santa Cruz.

Tuto střeleckou produktivitu by si bývalý hráč Bayernu Mnichov chtěl jistě přenést i do dnešního souboje. „Arsenal je silný tým a právem je na čele tabulky,“ řekl kouč domácích Mark Hughes, který dnes bude postrádat obránce Bretta Emertona. „Kdo viděl souboj Arsenalu s Chelsea, musí uznat, že rozhodčí měl vytáhnout nejméně v jednom případě červenou kartu. Zato my ji dostali bez rozmýšlení, myslím, že rozhodčí v tomto silnějším týmům nadržují,“ nešetřil kritikou na sudí lodivod Blackburnu, jemuž bude chybět i zraněný obránce Andre Ooijer.

O Arsenalu toho bylo letos už hodně napsáno. Mužstvo, které v létě prošlo dosti značnou obměnou, bylo zatracované, ale hned po startu soutěže kraluje celé Anglii. Teprve před 14 dny poznal Arsenal první hořkost porážky v ligové soutěži, ale i díky víkendovému vítězství s Chelsea je lídrem tabulky.

Dnes čeká Arsenal zápas Carlingu Cupu, v němž se loni probojoval až do finále, což by letos chtěl jistě alespoň zopakovat. „Carling Cup je pro nás skupinová soutěž, ve které se tak objeví více hráčů. Hodně těch, co nehráli proti Chelsea, dnes nastoupí,“ řekl kouč Arsene Wenger, který stejně jako loni bude v tomto poháru spoléhat na hráče širšího kádru. Bezesporu dnes nenastoupí Emmanuel Eboue, který si ve víkendovém duelu poranil koleno.

Domácí nastoupí v Ewood Parku narozdíl od hostů v kompletním složení, což se může na výsledku projevit. Jestliže věříte, že se tak stane a Blackburn dokáže zvítězit, pak využjte kursu 2.45. Remízu si můžete vsadit za kurs 3.30 a na vítězství Gunners je kurs 2.55.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články