Hlavní obsah

Pardubice chtějí do desítky

Českou extraligu ledního hokeje čeká po reprezentační pauze do konce kalendářního roku velmi bohatý program. Bude se skládat z šesti neúplných kol. Praha se tentokrát těší na další derby. Litvínov bude dnes hledat cestu k první venkovní výhře v Karlových Varech. Pardubice se pokusí na ledě Třince proklouznout do první desítky.

Článek

Oceláři se pohybují v sezóně jako na vlnách. Začátek neměli úplně povedený, často prohrávali především zápasy, které se nerozhodly v normální hrací době. Říjen se však Třinci velmi vydařil, což ho postupně katapultovalo až na čtvrtou příčku průběžné tabulky. Po první reprezentační pauze došlo k hlubokému útlumu, který na přelomu listopadu a prosince korunovaly čtyři domácí prohry v řadě bez jediného získaného bodu. Třinec vypadl z první šestky a vedení došla trpělivost. Na místo prvního trenéra přišel Kopřiva. Nový trenér začal stavět opět do branky Čechmánka. Pracovat také může s posilami typu Moravce či Barinky. Nejasný je start včerejšího oslavence Polanského. Na delší dobu se zřejmě bude muset Třinec obejít bez Květoně, který se připravuje na domácí mistrovství světa hráčů do dvaceti let.

Pardubice prožívají sezónu v trochu odlišných vlnách než jejich dnešní soupeř. Jedenáct venkovních zápasů na úvod ročníku je srazilo níže, než si hosté představovali i v nejhorších snech. Z dalších dvaceti zápasů Pardubice hrály venku jenom pětkrát, ale vzhůru stoupají jenom velmi pomalu. Přelom listopadu a prosince znamenal naději, když bodovaly v šesti zápasech v řadě, ale před reprezentační pauzou již zase body ztrácely. Dělo se tak pod vedením nové trenérské dvojice, kterou tvoří bývalí zkušení hráči Šejba a Lubina. Pardubice mají při pohledu na výsledky třetích třetin zřejmě problémy s kondicí a soustředěním. Obranu opustil během pauzy Píša a naopak se do ní vrátil z hostování Koma. Větší problémy bude mít klub v útoku, kde se musí obejít bez kanonýra Sýkory. Pardubice také ještě nenasadí po zranění Koláře a mladíka Bláhu, který je v reprezentaci do dvaceti let.

Bookmakeři bwin vidí v dnešním duelu klubů, které vyměnily trenéry, výhodu v domácím prostředí. Na vítězství Třince v normální hrací době vypsali kurs 2,2 . Hostující tým je zvyklý na ledě dnešního soka jednou během ročníku bodovat, což se mu již v září povedlo. Pokud tentokrát Pardubice vyhrají i podruhé a navíc již v 60 minutách, stane se tak v kursu 2,6 .

Reklama