Hlavní obsah

Getafe - Anderlecht: remíza vyhovuje oběma

Eurotip.cz

Skupina G Poháru UEFA má už jednoho jistého postupujícího, kterým je Tottenham. Zbylí dva vzejdou z trojice Getafe, Anderlecht a Hapoel Tev Aviv. Nejhůře je na tom izraelské mužstvo, které by v případě remízy v zápase Getafe - Anderlecht muselo porazit dánský Aalborg o pět branek.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Český brankář Anderlechtu Daniel Zítka

Článek

Naopak nejlépe ze zmiňované trojice je na tom Getafe, jemuž stačí ke stoprocentní jistotě postupu remíza v dnešním souboji s Anderlechtem. Zástupce španělské kopané však jistě pomýšlí na víc, jelikož konkrétní pozice bude hrát roli při pátečním losování. Celku z hlavního města Madridu se však letos nedaří zrovna nejlépe, když v domácí soutěži je v tuto chvíli až třináctý.

Hladce neprocházejí Azulones ani Pohárem UEFA, když byli blízko vyřazení už v první kole, jelikož oba souboje s nizozemskými Twente skončili vítězstvím 1:0 domácích a Getafe nakonec postoupilo jen díky dvěma vstřeleným brankám v prodloužení. Na úvod skupinové fáze však Španělé překvapili vítězstvím v Tottenhamu, radost si ale následně pokazili prohrou s Hapoelem Tel Aviv. Před 14 dny je tak čekal klíčový zápas v Aalborgu, kde muži kouče Michaela Laudrupa zvítězili 2:1 a zajistili si tak účast v jarní fázi Poháru UEFA. V dnešním závěrečném duelu 2. kola budou v dresu domácích chybět zranění obránci Pedro Mario Alvarez Abrante a David Cortes a také záložní David Sousa. Útočník Ikechukwu Uche je naopak už zcela fit a pro hostující obranu bude jistě velkým nebezpečím.

Defenzíva Anderlechtu je však bezesporu kvalitní, což dokládají i statistiky tohoto mužstva. V letošním ročníku Poháru UEFA inkasoval úřadující belgický mistr v zápase maximálně jednu branku, a dokonce dvakrát český brankář Daniel Zítka míč ze sítě nevytahoval vůbec. V Anderlechtu od letošního léta působí i další český fotbalista Jan Polák, který svým příchodem potvrdil oblíbenost Čechů v tomto klubu - do podvědomí široké fotbalové veřejnosti se zde dostal útočník národního týmu Jan Koller.

S Čechy mají tedy v Bruselu bezesporu dobré zkušenosti, což jistě napomohlo i zájmu o slávistického útočníka Stanislava Vlčka, který by se právě do hlavní belgické metropole měl v nejbližších dnech přestěhovat. Anderlecht bude dnes ve Španělsku kompletní až na duo Serhat Akin - Walter Baseggio.

Bookmakeři společnosti bwin vidí mírného favorita v podobě domácí týmu, na něž vypsali kurs 2.20. Jak už bylo zmíněno, remíza vyhovuje oběma a není se tak čemu divit, že si na ni můžete vsadit s netradičně nízkým kursem 2.50. Kdo věří, že se Anderlecht ve Španělsku vytáhne vítězstvím, pak je kurs 4.00 rovné nabízen právě pro něj.

Reklama