Hlavní obsah

Alkmaar nemá postup stále jistý

Pohár UEFA má dnes na programu poslední souboje ve skupinách, které rozhodnou o konečných účastnících jarních bojů. Jistý postup z prvního místa skupiny A má už Everton, který dnes hraje na hřišti Alkmaaru.

Článek

Zuby na postup si brousí i Alkmaar, jenž je v tuto chvíli sice třetí, ale čtvrtý Norimberk má rovněž čtyři body. Dá se tedy očekávat velký souboj na dálku, když hratelnějšího soupeře má bezesporu německý klub, jelikož řecká Larrisa nezískala ještě ani bod. Na druhou stranu Alkmaar hraje doma a jeho fanoušci by mu tak měli výrazněji pomoci.

„Everton je silný tým, ale hrajeme doma a v Alkmaaru jsme zatím žádný zápas Poháru UEFA neprohráli. Naši fanoušci nám opět pomůžou k dobrému výsledku. Myslím si, že mí hráči jsou připraveni odehrát dobrý zápas,“ konstatoval kouč domácích Louis van Gaal, který dnes nemůže počítat se službami útočníka Ariho, jenž si musí odpykat karetní trest. Dlouhodobě zranění jsou navíc Joey Didulica, Stijn Schaars, Gijs Luirink a Maarten Martens.

S čistými hlavami odcestovali do Holandska fotbalisté Evertonu, jež už nikdo z první příčky nesesadí. Od toho se odvíjí i nominace pro utkání, když manažer Angličanů David Moyes nechal doma hned pět klíčových hráčů. Dnes se tak v dresu Modrých neobjeví Mikel Arteta, Tim Cahill, Tim Howard, Yakubu a Joseph Yobo. Zranění jsou navíc Leon Osman, Phil Neville, Alan Stubbs a Nuno Valente.

„Mým záměrem je vyhrát všechny čtyři zápasy, ale potřebujeme být stoprocentně připraveni na důležité souboje o Vánocích. Chceme si udržet náš standart, na což budeme myslet i v Alkmaaru. Do sestavy zařadíme pár mladších hráčů, přesto chceme vyhrát,“ řekl před dnešním soubojem lodivod Evertonu.

V roli favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Louise van Gaala vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.60. Myslíte si, že Everton potvrdí svou formu a neodjede s prázdnou? Pak si na to vsaďte - kurs na jeho neprohru je 2.10. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články