Hlavní obsah

Překvapí dnes Panathinaikos v Madridu?

Eurotip.cz

I když je Pohár UEFA jistě dosti vyrovnanou soutěží, najdou se celky, které projdou skupinovou fází bez ztráty kytičky. Včera to dokázalo Bordeaux, ke kterému se dnes mohou připojit Everton, Hamburk a Panathinaikos. Papírově nejtěžší to mají Řekové, které čeká zápas s Atletikem Madrid.

Foto: vg.no

Radost fotbalistů Panathinaikosu

Článek

V tuto chvíli čtvrtý celek Primera Division bude mít navíc výhodu domácího prostředí, a i když mu už postup do jarních evropských bojů nemůže uniknout, jistě se popere o první příčku v tabulce. Ta totiž dává lepší postavení při losu, což nelze brát na lehkou váhu. Atletiko ztratilo v dosavadním vývoji skupiny B dva body za remízu 3:3 v Moskvě s tamní Lokomotivou, následně porazilo výsledkem 2:0 Aberdeen a stejným poměrem vyhrálo i v Kodani.

„Zápas proti Panathinaikosu bude obtížný, protože hrajeme o první místo. Chceme ale skončit první, což nám přinese papírově slabšího soupeře pro následující kolo,“ řekl záložník Luis Garcia, který se dnes na hřišti neobjeví vinou karetního trestu.

Jak už bylo zmíněno, Panathinaikos neztratil ve skupině ještě ani bod, když navíc neinkasoval ani branku. Jediným mužstvem, které se v letošním ročníku Poháru UEFA trefilo do sítě Atéňanů tak zůstává bratislavská Artmedia, jenž v úvodním kole prohrála s devatenáctinásobným řeckým mistrem v poměru 1:2, v odvetě však utrpěla debakl 0:3.

Potvrdit tuto velmi dobrou bilanci dnes chtějí muži kouče José Peseira v Madridu. „Vyhráli jsme všech pět zápasů v dosavadním průběhu letošního ročníku Poháru UEFA. Proti Atletiku tak budeme hrát bez stresu a chceme si zajistit první místo ve skupině, ale nebude pohromou, když se nám to nepodaří,“ konstatoval klíčový muž Řeků Giorgios Karagounis, který dnes dostal volno stejně jako brankář Mario Galinovič.

Do role favorita je pasováno Atletiko Madrid, na které si můžete vsadit s kursem 1.50. Remíza je oceněna hodnotou 3.75 a na výhru hostů nabízí společnost bwin kurs 6.00 rovných.

Reklama