Hlavní obsah

Detroit začíná cestovat

Pestrou směs devítí zápasů nabízí nejen sázkařům čtvrteční NHL. V mezikonferenčním utkání hostí Minnesota New York Rangers. Zajímavé je, že jsou na programu pouze tři divizní duely. V jihovýchodní divizi hostí Florida Carolinu. V pacifické divizi se utkají San Jose a Phoenix. V centrální divizi St Louis přivítá na svém ledě Detroit.

Článek

Domácí klub právě před zraky svých fanoušků dlouho výrazně dominoval. Prosinec ho ovšem zastihl v nedbalkách po všech směrech. St. Louis nadále drží v divizi druhou příčku a má výhodu v malém počtu dosud odehraných utkání. Čtyři poslední zápasy ovšem mužstvo nezvládlo, ačkoli tři z nich hrálo doma. Ve většině zápasů v minulých jedenácti dnech vázla hra obrany, za kterou strádali v brance Toivonen i Legace, který by dnes mohl nastoupit proti bývalému zaměstnavateli. Vedení klubu se přesto rozhodlo provést výměnu v útoku. Sotva se trefil zkušený Weight, byl poslán pryč a opačným směrem přišel mužstvo posílit McDonald. Tomu se osobně premiéra v novém klubu vcelku povedla, ale St. Louis opět body nezískalo. S otazníkem je dnes start útočníka M. Johnsona.

Rudá křídla se již opět vznáší vysoko v oblacích. Období, kterým Detroit procházel před měsícem, může být zapomenuto. Klub se nastartoval na konci listopadu a nyní bodoval již ve dvanácti zápasech v řadě. V prosinci dvě třetiny utkání odchytal Hašek, kterému se konečně začíná dařit, jak je zvyklý. Včera si připsal výhru, která ho posunula v celkovém historickém pořadí brankářů již na dvanácté místo. Dnes lze očekávat v brance Detroitu Osgooda. Do útoku se vrátil Draper, ale jeho kolega Maltby bude i nyní chybět. Více času než v minulých ročnících začíná na ledě trávit Hudler, který se snaží trenérovi za tuto důvěru náležitě odvděčit. Detroit dokáže využívat přesilové hry nejlépe z celé ligy.

Bookmakeři bwin neberou v potaz, že se hostům zatím letos vůči divizním soupeřům nedaři tak dobře jako v minulých letech. St. Louis dosud sehrálo v prosinci poměrně málo zápasů a nebylo nuceno hrát dva dny v řadě. Přesto je u bookmakerů bwin v kursu 2,75 outsiderem. Hosty čeká v tomto týdnu již třetí utkání ve čtyřech dnech. Detroit je zvyklý na ledě svého soka během sezóny nejednou zvítězit. Letos se mu to zatím nepodařilo, což může v kursu 2,1 napravit.

Reklama