Hlavní obsah

Karlovy Vary marně hledají body

Po včerejší televizní předehrávce dnes bude sehráno v české hokejové extralize zbývajících šest zápasů jedenatřicátého kola. Litvínov ve středu poprvé vyhrál venku a dnes se na to pokusí navázat na ledě opět se propadajícího Zlína. Vítkovice jsou jistě rády, že se vrací na domácí led k zápasu s Kladnem. Karlovy Vary míří na sever do Liberce.

Článek

Domácí klub se podobně jako v minulých sezónách drží v popředí tabulky, ale tentokrát se zatím nedere přímo do jejího čela. V první trojici je však Liberec vzhledem k bodovým rozdílům ukotven dosti pevně. Vděčí za to především nejlepší defenzivě, která se v extralize nyní nachází. Tu nerozhodil ani odchod brankáře Hniličky během první reprezentační pauzy. Příchoží Pinc byl jistou dobu mimo hru, ale ani s Fikrtem v bráně mužstvo výrazně nestrádalo. Nyní je to však právě posledně jmenovaný gólman, který nebude schopen pro zranění delší dobu nastoupit. V útoku Liberce by měl chybět Nedorost. Start nejproduktivnějšího hráče klubu naopak není zcela vyloučen. Pokud Čermák nenastoupí, diváci ho uvidí až za více než dva týdny, protože mezitím budou moci sledovat ve své hale boje na mistrovství světa hokejistů do dvaceti let.

Karlovy Vary začaly po výtečném začátku extraligy ztrácet formu. Již je to více než měsíc, co dosáhly rekordního vítězství. S koncem listopadu přišel i konec pohody v mnoha směrech. V pěti zápasech klub z lázeňského města nezískal žádný bod. Přitom tři z nich hrál před vlastním publikem, kde se mu do té doby velmi dařilo. Nejprve se Karlovým Varům přestalo dařit střelecky, když ve zmiňovaném období vsítily dohromady pouze šest branek. Reprezentační přestávku však ke všemu orámovaly výsledky, které naznačily, že ani obrana již není zcela pevná. Brankář Mensator v obou utkáních vydržel až do hořkého konce. Trenéři Karlových Varů se těšili, že po reprezentační přestávce posílí útok uzdravený Kraft, ale ten si své zranění obnovil.

Severočeši také před a po reprezentační pauze své příznivce nepotěšili dvěma těsnými prohrami mimo normální hrací dobu. Dnes to ovšem podle bookmakerů bwin napraví. Liberec je v kursu 1,65 dosti velkým favoritem. Hosté zatím mají jakýsi náskok na šestém místě, ale do konce základní části ročníku je ještě daleko a oni ví, jak je nepříjemné o tuto příčku přijít těsně před jejím uzavřením. Dnes mohou Karlovy Vary svoji pozici posílit, když na ledě, kde již letos jednou uspěly, budou alespoň bodovat. Na tuto příležitost si lze vsadit v kursu 2,1 .

Reklama