Hlavní obsah

Brighton dnes hostí Gillingham

Jednadvacáté kolo třetí nejvyšší anglické fotbalové soutěže otevřou dva předehrávané duely. V jednom z nich přivítá osmý Brighton o deset příček horší Gillingham, který tak nemá daleko sestupovým vodám.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Loni však právě Brighton skončil na hraně sestupového pásma, když pádu do tak zvané League Two utekl o pouhých šest bodů. Letos je na tom Albion o hodně lépe, jelikož se drží mezi nejlepší desítkou, kde jsou jen velmi malé rozdíly. Nebudeme-li brát ohled na 14 dní starý zápas s Nottinghamem (0:2), celkově svěřenci trenéra Deana Wilkinse neprohráli už sedm utkání v řadě, když hned čtyři z nich skončili remízou.

Před týdnem se však Racci blýskli vítězstvím 3:0 na hřišti průměrného Swindonu a dali tak najevo své ambice. Dnes bezesporu netouží po ničem jiném než vítězství, i když se kouč Wilkins bude stále muset obejít bez zraněných Tommyho Elphicka a Adama Hinshelwooda. Do sestavy se naopak vrací Dean Cox, který před týdnem pykal za nedodržení disciplíny.

Gillingham letos podává jakýsi svůj standart, jelikož loni skončil mezi lepšími celky druhé poloviny tabulky. K udržení však toto mužstvo ještě čeká velký kus práce, která mu v posledních týdnech moc nevychází. Po dvou vítězstvích totiž svěřenci trenéra Marka Stimsona podlehli před svými fanoušky předposlednímu Port Vale a před týdnem prohráli i na hřišti posledního Bournemouthu. Gills tak dnes mají co napravovat, ale uspět v Brightonu nebude pro ně nic jednoduchého tím spíše, že budou postrádat zraněné duo Ian Cox - Efe Sodje.

Za mírného favorita utkání jsou považováni domácí, na které vypsali bookmakeři bwin kurs 1.70. Remízu ocenili hodnotou 3.35 a výhru Gillinghamu kursem 4.50.

Reklama