Hlavní obsah

Arsenal čeká další derby

Gunners před týdnem zvládli souboj o Londýn s Chelsea, dnes se pokusí zabodovat ještě v prestižnějším duelu. Tottenham totiž stejně jako Arsenal sídlí na severu hlavní britské metropole a mezi fanoušky obou klubů jsou velmi vyhrocené vztahy.

Článek

Kanonýři od úvodu letošního ročníku Premier league vévodí tabulce, ale i když je jejich bilance opravdu skvostná - 12-4-1, nemají na čele žádný velký náskok. Manchester United totiž ztrácí na Londýňany pouhý jeden bod, ale ani třetí Chelsea není stále ze hry venku, i když šestibodová ztráta na čelo není pro Blues moc uspokojivá. Těchto šest bodů však mohli svěřenci manažera Avrana Granta smazat před týdnem v přímém souboji s Arsenalem, na Emirates stadium však prohráli.

Fanoušci Arsenalu se dnes těžší na další derby, z nějž chtějí další tři body. „Když potkávám na ulici naše fanoušky, říkají mi, že právě zápas s Tottenhamem je vůbec tím prvním, který chtějí vyhrát,“ konstatoval uzdravený kanonýr Arsenalu Robin van Persie. „Miluji takovéto zápasy, při nichž jsou fanoušci na samém vrcholu. Je to ohromující,“ dodal forvard Gunners, který by dnes měl poprvé po svém zranění nastoupit v základní jedenáctce. Marodka Arsenalu je až na nemocného Thea Walcotta prázdná.

Tottenham neměl před sezonou o moc menší plány než domácí, ale narozdíl od nich, tomuto klubu prozatím zdaleka nevycházejí. Spurs jsou totiž až 12. celkem Premier league, když ze 17 hraných vyhráli pouze 4 zápasy. Má-li někdo takové statistiky, většinou jsou způsobené nemohoucností v ofenzívě, ale to u Kohoutů bezesporu neplatí. Branky střílet umí, velké množství jich však také inkasují.

Před dvěma měsíci vyvrcholila nemohoucnost tohoto klubu odvoláním trenéra Martina Jola, jehož pozici následně zaujal Juande Ramos, který v posledních dvou letech dovedl španělskou Sevillu k vítězstvím v Poháru UEFA. I když ze začátku výsledky svých nových svěřenců nezměnil, nyní se zdá, že se mu to povedlo. Tottenham totiž vyhrál před 14 dny s Manchesterem City a minulý týden tento výsledek potvrdil nejtěsnější možnou výhrou v Portsmouthu. V úterý navíc uspěl i v Carling Cupu, když jako vůbec první tým vyhrál letos na hřišti Manchesteru City. Do dnešního vypjatého duelu tak mohou jít Spurs se sebevědomím. V sestavě se však neobjeví Didier Zokora, který obdržel v posledním zápase červenou kartu. Do nominace se však vrací stoper Michael Dawson i Ricardo Rocha.

Na vítězství Arsenalu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.45. Věříte naopak, že hráči Tottenhamu dokáží uhrát alespoň remízu? Potom si vsaďte na jejich neprohru - kurs je 2.43. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 13:45 a potom začněte sázet live.

Reklama