Hlavní obsah

Zdolá dnes AS Řím Sampdorii?

Římské AS má letos ambice vybojovat Scudetto, ale v poslední době se mu nevede zrovna nejlépe. V dnešním souboji se Sampdorií Janov by mu tak tři body nesmírně bodly.

Článek

Svěřenci Luciana Spallettiho nedokázali zvítězit v posledních dvou ligových duelech, když nejdříve remizovali v Livornu a následně v Turíně s AC. Tři dny na to si Giallorossi souboj s Granata zopakovali, ani v poháru však úspěšní nebyli, když prohráli 1:3. Římané tak mají co napravovat, ale ani dnes jim nepomůže kapitán Francesco Totti, který se na hřišti už tento rok neobjeví.

„Chci, aby Totti mohl hrát každý zápas. Jeho góly v minulé sezoně byly pro nás klíčové, navíc je to obrovská osobnost,“ přeje si do nového roku kouč Spaletti. Muž s desítkou na zádech toho na podzim opravdu moc neodehrál, přesto se už sedmkrát střelecky prosadil. V dnešním duelu bude AS dále postrádat vykartovaného obránce Philippa Mexese, fit je naopak ofenzivní záložník Alberto Aquilani.

Sampdoria Janov letos nehraje špatně, což dokazuje i její deváté místo tabulky. Venku se však Blucerchiati nedaří, když z osmi duelů na hřištích soupeřů prohráli hned šest. Na Stadio Olympico by si tak rádi spravili chuť, čemuž měl pomoci i útočník Antonio Cassano, který si však musí odpykat karetní trest. Bývalá hvězda AS Řím odcházela do Realu Madrid za rozporuplných okolností, v dresu Bílého baletu se však Cassano nechytl a zamířil tedy na hostování zpět do Itálie.

„Měl to být nejdůležitější zápas mého života, ale nemohu do něj zasáhnout. Jsem z toho zničený, protože jsem strašně chtěl proti AS nastoupit, jelikož tento klub představuje moji minulost,“ konstatoval útočník, který nedávno přiznal, že by se do Říma rád vrátil. Kromě Cassana bude dnes Sampdoria postrádat dalšího forvarda Vincenza Montellu.

Role favorita je v tomto zápase přisuzována mužstvu domácích, na které si můžete vsadit s kursem 1.40. Myslíte si, že dnes Sampdoria na Stadio Olimpico zaboduje? Potom si vsaďte buďto na remízu s kursem 4.00 rovné nebo pro odvážlivce vypsala společnost bwin kurs 7.25 na vítězství hostů.

Reklama