Hlavní obsah

Islanders neodpočívají

Zápasem, který otevře sobotní bohatý program v NHL, bude duel Bostonu se St. Louis. Druhé mezikonferenční utkání uvidí diváci v Ottawě, kam míří Chicago. Hostitelskou úlohu si vymění Philadelphia a Buffalo. Neodpočinou si ani prohrávající Los Angeles Kings, kteří tentokrát budou hledat body v Nashvillu. Islanders hostí Washington.

Článek

Ostrované z New Yorku jsou v atlantické divizi na posledním místě. Rozhodně se ale na něm nijak nekrčí. Mají odehráno vůči ostatním klubům z divize málo utkání a jejich bodová ztráta není nijak hrozivá. Islanders spíše může znepokojovat pohled do kolonky vstřelených branek. Jsou v tomto ukazateli v lize nejhorší. Není ani divu, když jejich nejlepší střelec Vašíček dosáhl desátého gólu v polovině prosince a od té doby na další úspěch čeká. Vánoční měsíc je celkově z pohledu klubu nepovedený, protože mužstvo v něm ještě nedokázalo bodovat dvakrát v řadě za sebou. Islanders až včera poprvé v tomto měsíci vstřelili více než tři góly. Trenérovi se vyplatilo, že střídal v celém zápase pravidelně čtyři útoky. Utkání rozhodl ten poslední, z něhož vypadl suspendovaný Simon. Stálicí sestavy je naopak brankář DiPietro, který náhradníkovi dosud dopřál vždy jedno utkání v měsíci.

Klub z hlavního města USA se snaží v prosinci ukázat, že se ještě nesmířil s tím, že mu všichni ostatní ve východní konferenci odskočili. Washington si již v prosinci připsal stejný počet výher jako v říjnu. Zajímavé ovšem je, že u dvou z nich byl náhradní gólman Johnson. V tomto týdnu ho první brankář Kölzig na led nepustil, přestože devětkrát inkasoval a mužstvo dvakrát prohrálo. Trenér již dává znát svou nespokojenost, přestože nechce prozatím otřást postavením dlouholeté brankářské opory klubu. V útoku se naopak Washingtonu v prosinci daří. Tento týden se již rozstřílel i uzdravený Sjomin. Naopak v něm chybí Clark a Gordon. Největší absencí je však nepřítomnost obránce Pothiera, který má v klubu nejlepší +/- hodnocení.

Kluby se potkaly již dvakrát v říjnu a uspěšnější byl vždy ten, který byl v roli hosta. Tentokrát to však bookmakeři bwin vidí jinak. V kursu 2,2 totiž favorizují domácí New York Islanders. Hosté vyhráli na ledě dnešního soka po čtyřech letech a pěti neúspěšných pokusech. Pokud se to dnes podaří Washingtonu v normální hrací době zopakovat, stane se tak v kursu 2,6 .

Reklama