Hlavní obsah

Manchester United přivítá rozjetý Everton

Aktuálně druhý Manchester stíhá vedoucí Arsenal, na který před 18. kolem ztráceli United jediný bod. Svěřenci kouče Fergusona na Old Trafford letos navíc ještě neprohráli. Everton se nachází rovněž v dobrém rozpoložení, když neprohrál v sedmi předchozích utkáních.

Článek

Z nečekané porážky na půdě Boltonu (0:1) se Rudí ďáblové rychle otřepali a zdolali Fulham, Derby a naposled si United poradili i na Anfiel Road s Liverpolem. O jediný zásah v souboji dvou rivalů z čela tabulky se postaral Carlos Tevez.

„Mají mladý nadějný kádr, což věští dobrou budoucnost pro Everton. Hlavní zásluhu na tom má trenér David Moyes. Dnes nás čeká obtížný duel a musíme zahrát na sto procent,“ říká s respektem sir Alex Ferguson. Domácí marodka nečítá žádné nové rekonvalescenty, tudíž by United měli nastoupit v nejsilnější sestavě. Rio Ferdinand, Carlos Tevez a Wes Brown už doléčili drobné šrámy a jedinou absencí by měl být Korejec Park Ji-Sung. V dresu Rudých ďáblů si proti svým bývalým spoluhráčům zahraje Wayne Rooney.

Hosté hrají momentálně ve velmi slušné formě. Navíc mají na svém kontě po Arsenalu nejvíc vstřelených branek a v posledních třech ligových soubojích ani jednou neinkasovali. Everton se soubojů s kluby věhlasných jmen nebojí, o čemž svědčí i remíza 1:1 na stadionu Chelsea. Od remízy na Stamford Bridge Toffees ještě rozstříleli 7:1 Sunderland, remizovali v Portsmouthu a zdolali Fulham a West Ham. Svou devátou ligovou branku vstřelila do sítě kladivářů letní posila Yakubu Ayegbeni. „Pro Yakubua zřejmě není překvapení, že je nejlepším střelcem. Dává góly, je ve správný čas na správném místě a hraje opravdu dobře. Pomáhá nám ke vzestupu, jeho práce pro tým je excelentní,“ oceňuje práci nigerijského forvarda trenér David Moyes.

Everton nezaváhal ani ve čtvrtečním klání poháru UEFA, ve kterém i přes kombinovanou sestavu zdolal AZ Alkmaar 3:2. Do souboje na Old Trafford již zasáhnou Tim Howard, Yakubu, Mikel Arteta, Tim Cahill, a Joseph Yobo, kteří proti holandskému soupeři šetřili síly. Na marodce hostí však stále zůstává trojice Leon Osman, Alan Stubbs a Leighton Baines. „Vezeme se na vlně euforie a musíme si to užívat. Obdivuji Cristiana Ronalda. Jeho vývoj je neuvěřitelný. Neustále na sobě pracuje a zlepšuje se,“ dodává 25letý španělský záložník Mikel Arteta.

I přes velmi slušné výsledky je hostující Everton podle bookmakerů outsiderem s kursem na výhru 8.00 rovné. Na vítězství Manchesteru United vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.35. Pokud si vsadíte na remízu, znásobíte svůj vklad kursem 4.25.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články