Hlavní obsah

Barcelona hostí madridský Real

V celém fotbalovém světě se jen stěží najde prestižnější utkání, než je souboj dvou odvěkých rivalů ve Španělsku. A právě 17. kolo Primera division tuto delikatesu fotbalovým fanouškům nabídne. Na Nou Camp, domácí stánek Barcelony, přijede Real Madrid. Jedno je však jisté, Bílý balet si bez ohledu na výsledek duelu udrží vedoucí příčku v tabulce.

Článek

Den před Štědrým večerem nezažije fotbalový svátek pouze Španělsko, ale také Itálie, kde se střetnou milánští AC a Inter. Zpět však na pyrenejský poloostrov, kde si jeden z velkoklubů může nadělit sice předčasný, ale velmi cenný dárek. Loňský souboj na Nou Campu skončil remízou 3:3, když se bezesporu bylo na co dívat. Současný barcelonský špílmachr Lionel Messi dokonce vsítil Realu hattrick, což se mu dnes jistě nepodaří, jelikož vinou zranění ani nenastoupí.

Zdravý je naopak už kanonýr Thierry Henry, který se tak na hrotu objeví po boku Samuela Eto’a, když oba bude zásobovat přihrávkami stále vynikající Ronaldinho. Pouze na lavičce by měl zápas začít Deco, chybět by naopak v základní sestavě neměl Xavi. „Myslím, že to bude velmi vyrovnané utkání. Možná hrajeme lépe, ale oni k nám přijedou dobře informovaní, mají čtyřbodový náskok a zimní přestávka se blíží. Potřebujeme vítězství víc než oni a na nic jiného nemyslíme,“ konstatoval v pátek záložník Xavi.

Jak už bylo zmíněno, Real Madrid jde do dnešního souboje ve výhodě, ale rozhodně nebude chtít prohrát, jelikož by svůj náskok dosti rychle ztratil. Naposledy fotbalisté z hlavní španělské metropole podlehli na začátku listopadu Seville. Od té doby ztratili body pouze za remízu s Realem Murcia. Poslední tříbodový úspěch si Bílý balet připsal před týdnem v zápase s Osasunou, když vítězství 2:0 zařídili svými góly Ruud Van Nistelrooy a Wesley Sneijder.

Tito dva dnes nebudou v madridském dresu bezesporu chybět, zasáhnout do duelu by už mohl i uzdravený Arjen Robben, ale duel s Barcelonou pravděpodobně začne pouze na lavičce náhradníků. Otazníkem zůstává, kdo od německého kouče Bernda Schustera dostane šanci ve středu zálohy po boku Diarry, na úkor Gutiho nastoupí pravděpodobně Baptista.

Bookmakeři společnosti bwin mírně favorizují domácí Barcelonu, na jejíž výhru vypsali kurs v hodnotě 2.10. Kdo si myslí, že El Clasico skončí remízou, nechť zkusí štěstí při kursu 3.15. A kdo věří v sílu Realu Madrid, ten má možnost svůj vklad znásobit kursem 3.25.

Reklama