Hlavní obsah

Pacifická divize uvidí duel odpočinutých

Hokejisté některých klubů NHL měli pouhé dva dny na odpočinek. Platí to např. pro účastníky jediného dnešního mezikonferenčního zápasu, v němž hostí Columbus Atlantu. Chicago přivítá v divizním duelu před vánoční nadílkou úspěšných klubů Nashville. Jako poslední začne utkání mezi Los Angeles a San Jose.

Článek

Králové mají odehrán vysoký počet zápasů, ale přesto za všemi kluby ligy značně zaostávají. Jako jediní zatím nezískali ani třicet bodů. Krize Los Angeles vrcholí právě nyní. V prosinci se radovali pouze ze dvou domácích výher. Vázne hra útoku, který se na prohrách podílí značně slabou produktivitou, protože při většině z nich byl schopen vstřelit pouze jeden či dva góly. Nejistý by mohl být dnes start Browna a Cammaleriho. Brankáři nejsou schopni týmu vychytat nějaké těsné málogólové výhry. Los Angeles v prosinci využili již tři brankáře, včetně nováčka Quicka. Minulý týden celý odchytal LaBarbera, kterému se proti dnešnímu sokovi v této sezóně zatím daří. V obraně se projevuje nejspolehlivěji rodinnými starostmi stíhaný Modrý, který má jako jediný zadák klubu kladné +/- hodnocení.

San Jose vstřelilo méně branek než dnešní soupeř, ale může se spolehnout na mnohem pevnější obranu. Za ní od začátku sezóny kraluje brankář Nabokov. Problémy nastaly až minulý týden, v němž mužstvo získalo ve třech zápasech jediný bod. Žraloci v nich dohromady vstřelili pouhé čtyři branky. Přestalo se dařit především Thorntonovi, který zaznamenal jedinou asistenci. Opět není jasné, zda již bude schopen nastoupit v útoku Cheechoo, který však měl do formy z minulých dvou sezón hodně daleko. Další útočník Clowe je nucen od hokeje odpočívat již dva měsíce. Přesto dal o sobě vědět, když byl ve sváteční pondělí chycen při řízení pod vlivem alkoholu. Trenér San Jose se ovšem potřebuje soustředit na to jak vyvede tým z počínající krize.

Bookmakeři bwin očekávají, že se mu to povede v souboji poměrně odpočinutých mužstev již dnes. Los Angeles sice zatím naprostou většinu bodů získali doma, ale jejich případná povánoční výhra je oceněna kursem 3,0 . Hosté jsou zvyklí na ledě divizního soupeře vítězit, což jednou předvedli i v probíhající sezóně na začátku listopadu. Zároveň mají dobrou motivaci ho porazit znovu, protože od něj byli několikrát zostuzeni před vlastním publikem. Na výhru San Jose, které má stále šanci zvrátit minisérii vzájemných zápasů v základní části této sezóny na svou stranu, si lze vsadit v kursu 1,97 .

Reklama