Hlavní obsah

Vrátí se Citizens na vítěznou vlnu?

Manchester City ve čtvrtek přišel o fantastickou sérii, když ho Blackburn výsledkem 2:2 obral o desáté domácí vítězství v řadě. Už dnes mohou Citizens načít další, v cestě jim však stojí celek „velké čtyřky“ - Liverpool.

Foto: REUTERS/Nigel Roddis

Pedersen (vlevo) z Blackburnu bojuje o míč s Richardsem z Manchester City.

Článek

Právě Manchester City ale letos konkuruje nejlepším a dnes se tak s Reds střetne v přímém souboji o čtvrté místo tabulky. K tomuto cíli však musí svěřenci trenéra Sven-Gorana Erikssona své soky porazit, což nebude nic jednoduché, i když domácí bilance Citizens je opravdu úctyhodná.

Liverpool je však jedním z nejlepších týmů světa, který táhne kapitán Steven Gerrard. „Je jedním z nejlepších hráčů světa. Má všechno. Nejsem si jistý, jak ho zastavit. Budeme muset najít cestu. Jestliže mu dáte prostor a čas, je neuvěřitelný,“ pěl slova chvály bývalý kouč anglické reprezentace směrem ke klíčové postavě Liverpoolu. V dresu Citizens se oproti čtvrtečnímu zápasu může objevit duo Elano - Dietmar Hamann, zatímco záložník Michael Johnson je stále mimo hru.

Liverpool odstartoval do letošní sezony výborně, ale po čase začal ztrácet, díky čemuž je v tuto chvíli čtvrtý s dokonce 11bodovou ztrátou na vedoucí Arsenal. Dva zápasy má však stále k dobru a pokud v nich zaboduje naplno, pak se ztráta už nebude jevit tak hrozivě. Po prohrách s Readingem a Manchesterem United se navíc Liverpool zvedl, když porazil 4:1 Portsmouth a ve středu vyhrál 2:1 na stadionu Derby.

Na Městském stadionu v Manchesteru ho však čeká pravděpodobně těžší duel než ten poslední. Bude tomu tak i proto, že do hry nemůže zasáhnout obránce Daniel Agger a vážný otazník startu navíc visí nad Sami Hyypiem. Když nebude finský stoper fit, mohl by nastoupit mladíček Jack Hobbs. Disciplinární trest si stále odpykává útočník Peter Crouch. „Bude to obtížné proti Manchesteru City s těmito problémy. Bojují o přední příčky a tento souboj je tak pro ně velmi důležitý,“ konstatoval lodivod Liverpoolu Rafael Benitez.

Domácí jsou přesto považováni za outsidera s kursem 3.50 na vítězství. Hodnota kursu na remízu je 3.20 a na vítězství Liverpoolu 2.00 rovné. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama