Hlavní obsah

Ljubičič v Doha obhajuje titul

Eurotip.cz

Tenisové prázdniny jsou za námi a všichni světoví hráči berou opět do ruky raketu, s kterou budou bojovat o triumfy na celém světě. Jedním z prvních turnajů nového roku je tradičně podnik v katarském Doha, kde se na úvod střetnou Ivan Ljubičič a Stefan Koubek.

Článek

Chorvatský bombarďák zakončil loňskou sezonu sice v nejlepší dvacítce, což není špatné, ale nutno dodat, že Ljubičič začínal rok z páté příčky žebříčku. Krátce po startu se však dokonce dostal na čtvrté místo, když triumfoval právě v Doha, kde má tak letos jistě vysoké ambice. Podobně na tom bude v polovině roku na turnaji v Hertogenbosch, kde rovněž dokázal porazit všechny své soupeře. Do finále se dokázal probojovat na domácím podniku v Záhřebu a také v Rotterdamu. To je ale z výčtu jeho úspěchů v končícím roce 2007 vše.

Do nového roku tak vstupuje jistě s vidinou lepších časů a právě v Doha má výbornou příležitost úspěchy nastartovat. V Kataru totiž netriumfoval pouze v úvodu letošního roku, ale také v letech 2004 a 2005.

Rakušan Stefan Koubek bezesporu nepatří do užší světové tenisové špičky a už z tohoto pohledu je jasné, že v končícím roce 2007 nehrál na turnajích zase tak významné role. Co nebylo může být, jelikož rodák z Klagenfurtu šel výrazně nahoru, což dokumentuje jeho meziroční postup žebříčkem dokonce o 33 příček. Největší úspěch si připsal hned v úvodu sezony v Chennai, kde však titul neobhájí, jelikož tento podnik probíhá současně s tím v Doha.

Katar si ale Koubek nevybral jen tak, vždyť v roce 2003 to zde dotáhl do finále, ve kterém si poradil s přemožitelem Rogera Federera Američanem Jan-Michaelem Gambillem. V Doha se mu dařilo i o rok později, když mu obhajoba titulu utekla pouze díky prohranému finále se svým dnešním soupeřem.

Souboj Ljubičiče s Koubkem tedy do Doha jistě patří a dnes se tak dá očekávat velmi zajímavé utkání. V roli favorita do něj vstoupí Chorvat s kursem 1.44. Věříte-li naopak Rakušanovi, pak si můžete vsadit za kurs 2.40.

Reklama