Hlavní obsah

Vaňka čeká na úvod sezony silný Južnyj

Zajímavé obsazení má jeden z úvodních turnajů roku 2008 v Chennai. V pavouku dvouhry nechybí hráči jako Nadal, Baghdatis nebo Moya. Čtvrtým nasazeným je Rus Michail Južnyj, který se na úvod střetne s Jiřím Vaňkem.

Článek

Ruský tenista má za sebou povedený rok, do kterého startoval z 24. příčky žebříčku a v létě dokonce nakoukl do nejlepší desítky. Konec roku mu však nevyšel a do nové sezony tak startuje jako devatenáctý hráč světa. K tomu mu pomohly triumf v Rotterdamu a finálové účasti v Dubaji a Mnichově. Do semifinále se navíc probojoval v Amersfoortu, Petrohradu a Záhřebu. Do nového roku však má Južnyj ještě vyšší cíle, když by se chtěl dostat a hlavně udržet mezi elitní desítkou.

Takové představy bezesporu nemá český tenista Jiří Vaněk, který v dubnu oslaví kulaté 30. narozeniny. V roce 2007 toho na okruhu ATP moc nenahrál - 20 zápasů, přesto se dokázal probojovat do čtvrtfinále na turnaji ve Stuttgartu, kde ho vyřadil Stanislas Wawrinka. Ve zbytku sezony převážně objížděl challengery, na nichž si vedl velmi dobře. Vyhrát totiž dokázal v Manerbio a do finále se probojoval v Praze a Luganu. Tyto výsledky Vaňkovi stačily na 101. pozici v žebříčku, když přesně z ní do roku 2007 i startoval.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Južnyj jasným favoritem dnešního zápasu s kursem 1.03 na jeho vítězství. Sázka na to že do druhého kola postoupí český tenista je oceněna kursem 7.10.

Reklama