Hlavní obsah

Premier league: 21. kolo otevře londýnské derby

Na anglických stadionech je v tomto období velmi rušno. Už dnes je totiž na programu další kolo, ve kterém se opět může měnit pořadí na čele tabulky. Chelsea však tato změna určitě nepostihne, jelikož její nejbližší konkurenti mají o čtyři body více nebo méně. Přesto Blues chtějí do nového roku vstoupit vítězstvím, o které se jistě poperou na Craven Cottage s domácím Fulhamem.

Článek

Chelsea si o víkendu spravila chuť v domácím duelu s Newcastlem, který porazila 2:1 a dala tak alespoň trochu zapomenout na neúspěšné vánoční duely s Aston Villou a Arsenalem. V duelu se Strakami se však na hřišti neobjevil zraněný brankář Petr Čech, jehož tato absence asi moc nemrzela, jelikož v posledních zápasech vyrobil nejméně dvě hrubé chyby, které znamenaly ztráty bodů. Do branky se postavil až třetí gólman Henrique Hilário, nýbrž dvojka Carlo Cudicini nebyl a stále ani není fit.

Dnes se mezi třemi tyčemi představí portugalský brankář znovu, jelikož ani český reprezentant se nedal stále do pořádku. Stejně jsou na tom i John Terry, Frank Lampard, Didier Drogba, Claude Makelele a Florent Malouda. To však není vše z výčtu absencí Blues, jelikož se na hřišti neobjeví ani Andrej Ševčenko a Ricardo Carvalho. Jedinou šťastnou zprávou je tak pro Avrama Granta, že se po vypršení disciplinárního trestu vrací záložník Ashley Cole.

Využít absencí Chelsea se dnes jistě pokusí Fulham, kterému první polovina soutěže nevyšla, když je v tuto chvíli až předposledním celkem tabulky Premier league. Předsevzetí Cottagers do roku 2008 je tak jasné - zachránit se. Aby se jim to podařilo, potřebují získávat body, kde se dá. Především doma by se měli zvednout a svému stadionu tak vrátit značku nedobytné tvrze, jelikož Craven Cottage byl u soupeřů vždy velmi neoblíbený stánek.

Chelsea dnes jistě nečeká ve středu Londýna lehký zápas a to i proto, že na podzim Fulham uhrál bezbrankovou remízu na Stamford Bridge. „V září to byl velmi těžký zápas. Byl to můj druhý ligový duel. Neměli jsme moc času na přípravu a nehráli jsme dobře,“ konstatoval kouč Chelsea Avram Grant. Jeho protějšek Roy Hodgson se dnes bude muset obejít bez zraněného obránce Aarona Hughese. Karetní trest si navíc musí odpykat Hameur Bouazza, ale Hameur Bouazza je už zpět.

Na vítězství Liverpoolu byl sázkovou kanceláří bwin vypsán kurz 1.44. Na to, že si hráči Fulhamu, bojující o záchranu, poradí s Blues je kurs 3.90. Na remízu si u společnosti bwin vsadíte s kursem 6.50.

Reklama