Hlavní obsah

Arsenal čeká derby s Kladiváři

Kanonýři se v sobotu vrátili na čelo tabulky, když dokázali zvítězit na hřišti Evertonu a zároveň Manchester United klopýtl s West Hamem. Kladiváři mají v tomto období těžký los, jelikož se dnes utkají právě s vedoucím Arsenalem.

Článek

Celek z Emirates stadium zažívá parádní sezonu, i když se to v létě po odchodu dlouhodobě největší postavy Thierry Henryho moc nečekalo. Zkušený manažer Arsene Wenger však opět disponuje mužstvem, které dokáže porazit jakýkoliv tým, což dokládá postup do jarní fáze Ligy mistrů, a také současná první příčka v tabulce Premier league. V posledních týdnech se však mužstvu moc nedařilo, když zaváhalo s Newcastlem, Middlesbrough a Portsmouthem.

Chuť si Gunners spravili o víkendu v těžkém duelu s Evertonem, ve kterém šli sice o poločase do kabin za stavu 0:1, ale nakonec vyhráli hned 4:1. „K zisku titulu pravděpodobně nebude stačit 90 bodů, jelikož Manchester je schopný vyhrát kdekoliv. Potřebujeme si udržet výkonnost. West Ham bude jistě velmi povzbuzen vítězstvím s United. Je důležité, aby jsme byli neustále koncentrovaní, a ne si myslet, že jsme porazili 4:1 Everton a nyní vše půjde samo,“ zdůraznil kouč Wenger, který kvůli nabitému programu dnes bude šetřit Bacary Sagnu, jehož místo na pravém kraji obrany zaujme Justin Hoyte. Zraněný je stále Robin van Persie, fit jsou naopak Emmanuel Eboue a Theo Walcott.

West Ham si na své poměry letos nevede špatně, jelikož je v tuto chvíli desátým celkem tabulky a rozhodně tak stále může pomýšlet na příčky zajišťující v příští sezoně účast v evropských pohárech. K tomuto cíli ale potřebuje získat ještě velké množství bodů, což pro něj není nemožné. Dokázal to o víkendu v domácím zápase s Manchesterem, který sice vedl po 14 minutách po brance Ronalda, ale portugalský špílmachr následně neproměnil pokutový kop a West Ham dokázal v posledních patnácti minutách zvrátit výsledek na konečných 2:1.

„Odehráli jsme hodně těsných zápasů a konečně se k nám přiklonilo i štěstí,“ řekl manažer West Hamu Alan Curbishley, jehož tým dnes čeká těžké derby s Arsenalem. Těžké bude i proto, že nemohou nastoupit Craig Bellamy, Kieron Dyer a Bobby Zamora. Otazníky navíc visí nad starty Nolberta Solana, Scotta Parkera a Freddieho Ljungberga.

Na Arsenal dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 1.30. Věříte, že hráči West Hamu dokáží uhrát alespoň remízu? Potom si vsaďte na jejich neprohru - kurs je 3.00 rovné. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 16:00 a potom začněte sázet live.

Reklama