Hlavní obsah

Gold Coast uvidí francouzský souboj

Dvě tenistky z Francie svedl proti sobě los na turnaji v australském Golden Coast. Ve druhém kole na sebe narazí Amelie Mauresmová a Natalie Dechyová.

Foto: AP Photo/Rob Griffith

Amélie Mauresmová

Článek

Bude to už poosmé, co na sebe tyto hráčky narazí. Obě patří k nejzkušenějším na okruhu WTA, proto nepřekvapí, že se poprvé utkaly už v roce 1996. Na juniorském Australian Open se tehdy radovala Dechyová, která si s Mauresmovou poradila i o tři roky později na antuce v Hilton Head. Od té doby už ale v jejich soubojích dominuje Mauresmová. Bývalá světová jednička porazila Dechyovou na turnaji v Římě v letech 2002 a 2004; předloni znovu uspěla na trávě v Eastbourne Dechyová, která na zdolání své soupeřky znovu potřebovala tři sety, ovšem loni strhla Mauresmová bilanci na svou stranu. Dechyovou porazila dvakrát doma v Paříži - na halovém turnaji vyhrála 6-3 6-2 a na French Open zvítězila 6-3 6-7 6-1.

Konec loňské sezony se ani jedné z dnešních soupeřek nevyvedl. Výkony Mauresmové poznamenala operace slepého střeva a různá zranění, kvůli kterým přes dva měsíce nehrála. Do kolotoče WTA naskočila až v Pekingu, ovšem ani tam, ani na dalších turnajích se nedokázala dostat přes druhé kolo. O moc lépe si ovšem nevedla ani Dechyová. Osmadvacetiletá hráčka, která se v roce 2006 probojovala až na 11. místo světového žebříčku, se za celý rok dostala třikrát do třetího kola, sezonu zakončila třemi prohrami v prvních kolech a propadla se až na 68. místo žebříčku. V Austrálii se už Dechy - stejně jako Mauresmová - znovu uvedla ve slušné formě. Zatímco její soupeřka přejela kvalifikantku Savčukovou 6-1 6-1, Dechyová si podobně snadno poradila s Číňankou Yaovou, kterou porazila 6-2 6-2.

Přestože souboje obou Francouzek bývají vyrovnané, považují dnes bookmakeři za jasnou favoritku Mauresmovou, na kterou vypsali kurs 1.16. Myslíte si, že Dechyová dnes zvítězí a zápornou bilanci vyrovná? Pak si vsaďte na ni, kurs je 3.85.

Reklama