Hlavní obsah

Davyděnko věří v lepší sezonu

Přes jeden milion dolarů je ve hře na tenisovém podniku v katarském Dauhá. Co největší část z této sumy by chtěl ukrojit i Nikolaj Davyděnko, jehož soupeřem ve druhém kole bude Fabrice Santoro.

Článek

Tito tenisté se ve vzájemném duelu střetli už čtyřikrát a všechny měly jedno společné - Davyděnko vyhrál bez ztráty setu. Naposledy se tak stalo loni na Australian Open a dnes se tak Santoro postaví čtvrtému hráči světa po necelém roce.

Rok to byl bezesporu úspěšnější pro Davyděnka, i když si jistě představoval lepší sezonu. Na žebříčku ATP totiž kles o jednu příčku a vyhrát dokázal pouze domácí turnaj v Moskvě. Osudným se rodákovi ze Severodoněcku stávalo především semifinále, které si zahrál dokonce šestkrát. Mezi nejlepšími čtyřmi nechyběl na Roland Garros a US Open, ale v obou případech prohrál s Rogerem Federerem. Na konci sezony sám přezdívaný Kolja uznal, že toho na něj v roce 2007 bylo moc, jelikož jeho jméno je spojováno i se sázkařskou aférou.

Po skoro dvouměsíční pauze se Davyděnko vrací na kurty s vidinou lepší budoucnosti, což dokázal ve svém úvodním duelu s Němcem Benediktem Dorschem, kterého na úvodním podniku v Doha vyprovodil z kurtu po hodině a 16 minutách, a setech 6-3 a 6-0.

Až 215. hráč světa však nebyl pro Davyděnka jistě moc velkou zkouškou, ta přijde až dnes s Fabricem Santorem. Zkušený Francouz má za sebou vydařenou sezonu, jelikož poskočil hned o 15 příček v žebříčku ATP výše, nyní je tak 37. hráčem světa. Stejně jako jeho dnešní soupeř dosáhl na jeden triumf, když přemožitele nenašel v Newportu. Do nového roku vstoupil Santoro vítězstvím s Italem Seppim, který ho potrápil v třísetové bitvě.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Santoro outsiderem dnešního zápasu s kursem 4.14 na jeho vítězství. Sázka na to že do třetího kola postoupí ruský zástupce je oceněna kursem 1.15.

Reklama