Hlavní obsah

Spraví si Manchester City chuť v Newcastlu?

Ještě před týdnem držel Manchester City stoprocentní bodovou úspěšnost na svém stadionu. Poté ale před svými fanoušky jen remizoval s Blackburnem a také s Liverpoolem. Zlepšit si náladu může dnes v Newcastlu.

Článek

Dvě domácí remízy neznamenaly pro Citizens pouze konec fantastické série, ale také dosti výrazný propad v tabulce - po včerejších zápasech klesli ze čtvrté hned na sedmou příčku. Předek tabulky je však hodně vyrovnaný a už dnes se tak City mohou vrátit zpět. Venku se svěřencům trenéra Sven-Gorana Erikssona moc nedaří, což dokládá pouhé jedno vítězství z celkových devíti zápasů na hřištích soupeřů. Přesto chtějí Citizens v Newcastlu uspět a vylepšit si tím i venkovní statistiky. „Bude to obtížný zápas. Mají krásný stadion s krásnou atmosférou. Jdeme však do zápasu s cílem zvítězit,“ konstatoval bývalý kouč anglické reprezentace, který se i dnes bude muset obejít bez Michaela Johnsona. V nominaci už naopak nechybí belgický forvard Emile Mpenza.

Vyhrát chce bezesporu i Newcastle, který je v tuto chvíli 11. celkem Premier League a rád by se popral o příčky zajišťující v příští sezoně evropské poháry. Poslední takové místo zaobírá právě Manchester City, který má o deset bodů více. I z tohoto pohledu je dnešní duel pro Newcastle důležitý. Strakám se navíc v poslední době moc nedaří, když den před Štědrým večerem doma pouze remizovaly s posledními Derby County, a následně prohrály ve Wiganu i o víkendu na Stamford Bridge. „Měli v zápase s Chelsea smůlu. Když hrajete s jedním z velké čtyřky a ztratíte takto body, zlobíte se a jste zklamaný, proto vím, jak se Sam Allardyce cítí,“ ohlédl se za posledním zápasem soupeře, který rozhodla branka v 87. minutě, kouč Manchesteru City. Newcastle dnes bude opět postrádat Michaela Owena, hrát nebude ani nedávno zatčený Joey Barton.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá toto utkání favorita. Na domácí vypsali kurs 2.20, kurs na remízu má hodnotu 3.20. Na vítězství Manchesteru City si můžete vsadit s kursem 3.00 rovné.

Reklama