Hlavní obsah

Potvrdí Liverpool roli favorita?

Prosinec Liverpoolu moc nevyšel, jelikož vyhrál jen tři ze šesti svých zápasů. Do nového roku chce vstoupit v lepší formě a dnes k tomu má velmi dobrou příležitost - na Anfield Road totiž přivítá slabý Wigan, který se ne a ne odtrhnout od spodku tabulky.

Článek

Reds po nešťastné prohře v Readingu přišli o všechny body i doma s Manchesterem United a už před Vánoci tak ztratili přímý kontakt se špicí tabulky.V tuto chvíli mají oproti svým největším konkurentům o dva odehrané zápasy méně, ale i kdyby je vyhráli, stále jim bude na čelo scházet sedm bod, což je bezesporu hodně. Dá se tedy polemizovat, že letos na titul Liverpool opět nedosáhne.

Naděje však umírá poslední a tímto heslem se Reds bezesporu řídí. Do dnešního duelu tak jdou s jasným cílem - zvítězit. „Hrajeme na Anfield Road a věříme si,“ řekl jasně manažer týmu Rafael Benitéz, který dnes bude moci konečně využít služeb Petera Crouche, jemuž vypršel třízápasový disciplinární trest. V nominaci naopak chybí stoper Sami Hyypia, kterého by však měl bez problémů nahradit uzdravený Daniel Agger.

Wigan kroutí v Premier League třetí sezonu v řadě a stejně jako loni bude mít i letos pravděpodobně velké problémy se záchranou. Momentálně je totiž až třetí od konce, ale nutno upozornit, že Sunderland s Boltonem mají pouze o bod více. Latics tak bezesporu nehází flintu do žita, naopak stále reálně myslí na udržení se mezi elitou. K tomu by jim rozhodně pomohl bodový zisk na Anfield Road, i když to je pro mužstvo Steva Bruce velmi těžký úkol.

Bruce jakožto bývalý výborný fotbalista, který má na svém kontě dokonce 306 startu v dresu Manchesteru United, liverpoolské prostředí bezesporu velmi dobře zná. Ještě lépe se na Anfield Road vyzná uzdravený útočník Emile Heskey, který za Reds hrál čtyři sezony a dnes se jistě pokusí rozvlnit síť svého bývalého klubu. Stejně jako on se dal zdravotně do pořádku i Jason Koumas, a ani ten tak v dnešní nominaci Wiganu nechybí.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou favoritem dnešního utkání jednoznačně domácí, na které vypsali kurs 1.20. Remízu ocenili hodnotou 5.00. Jestliže věříte v překvapení, kterým by jistě bylo vítězství Wiganu, pak využijte kursu 14.00 rovných.

Reklama