Hlavní obsah

San Antonio míří do Denveru

Souboj dvou divizních lídrů uvidí dnes basketbaloví fanoušci v Denveru. Domácí Nuggets se v něm budou chtít vytáhnout proti úřadujícím šampionům ze San Antonia.

Článek

San Antonio i letos dostává pověsti nejlepšího týmu NBA posledních let. Obhájce titulu byl první měsíc letošní sezony téměř k neporažení; vyzrát na jeden z nejlépe bránících týmů se podařilo jen Houstonu, Dallasu a Sacramentu, a to ještě na jejich palubovkách. Začátkem prosince začali mít Spurs ale potíže. V utkání s Portlandem se zranilo vysoké křídlo Tim Duncan, vynikající obránce a zároveň třetí nejlepší střelec týmu. I bez něj si mužstvo trenéra Popoviche dokázalo poradit doma s Dallasem a poté i s Utahem, na půdě Golden State a Los Angeles Lakers ale texaský tým kapituloval poprvé v sezoně dvakrát po sobě. Proti Lakers už chyběl i francouzský rozehrávač Tony Parker, který kvůli zranění vynechal čtyři utkání. Hned v tom dalším se konečně vrátil Duncan, ovšem ani on nezabránil prohře s Phoenixem - první domácí kapitulaci Spurs v tomto roce - a následné překvapivé porážce na půdě Memphisu. Těsně před Vánoci se do sestavy vrátil i Parker a výsledkem byla výhra nad Los Angeles Clippers, zápas ovšem nedohrál Argentinec Ginobili, což trenéru Popovichovi přidělalo další vrásky. V dalších třech utkáních mělo San Antonio přijatelný los; trápící se Chicago dokázalo porazit 94-79, dva dny nato utrpělo druhou domácí porážku, tentokrát s Torontem, ovšem fanoušky si udobřilo drtivým vítězstvím 111-87 nad Memphisem. "V obraně jsme dnes odvedli vynikající práci. Po první čtvrtině jsme jim dovolili jen 55 bodů. Jsme dobrý tým, když se soustředíme na defenzívu. Od toho se pak vše odvíjí," konstatoval po zápase spokojený Popovich.

Také Denveru, dnešnímu soupeři San Antonia, se letos daří. Vede Severozápadní divizi a zvlášť na domácí palubovce patří k nejobávanějším protivníkům v soutěži. Na rozdíl od San Antonia ale tým kolem Allena Iversona a Carmela Anthonyho sází na ofenzivu. Díky ní se mužstvu trenéra Karla konec minulého roku vyvedl. Těsně před Štědrým dnem se sice natrápili v Sacramentu, aby nakonec zvítězili 106-105; doma v Coloradu pak přejeli Milwaukee 125-105, v Oaklandu si poté připsali cenné vítězství proti Golden State a až tentýž soupeř ukončil rozbíhající se vítěznou sérii Nuggets. Den před Silvestrem se odehrála odveta v Denveru a domácí tentokrát tahali za kratší konec. "Prostě jsme hráli lépe v defenzivě. Dali jsme méně bodů, ale také jich méně dostali," prozradil recept, jak vyzrát na Denver, rozehrávač hostů Baron Davis, jehož tým přinutil Nuggets k prachbídnému průměru 35% proměněných košů z pole.

Dnes čeká Denver ještě nepříjemnější soupeř, který ho navíc letos už jednou porazil. Jenže to bylo na domácí palubovce San Antonia. Povedou si Nuggets doma lépe? Podle bookmakerů spíš ano, proto Denver vypsali jako mírného favorita s kursem 1.87. Pokud věříte San Antoniu, můžete si na něj vsadit u bwin s kursem 1.95.

Reklama