Hlavní obsah

Ljubičiče čeká nevyzpytatelný Wawrinka

Tenisový turnaj v katarském Dauhá se blíží ke konci, dnes jsou totiž na programu semifinálové duely. Mezi nejlepší čtyřkou nechybí loňský vítěz tohoto podniku Ivan Ljubičič, který se o finále popere se Stanislasem Wawrinkou.

Článek

Chorvatský bombarďák zakončil loňskou sezonu sice v nejlepší dvacítce, což není špatné, ale nutno dodat, že Ljubičič začínal rok z páté příčky žebříčku. Krátce po startu se dokonce dostal na čtvrté místo, když triumfoval právě v Dauhá. Stejně tak dobře se mu vedlo v polovině roku v Hertogenbosch, ale to je z výčtu titulů vše. Dalším byl nejblíže na domácím podniku v Záhřebu a také v Rotterdamu, kde si shodně zahrál finále.

Do nové sezony vstoupil jako už tradičně v Dauhá, kde se mu nevídané daří. V hlavní katarské metropoli totiž nezvítězil pouze loni, ale také v letech 2004 a 2005. Nyní je blízko dalšímu triumfu, jelikož si už poradil se Stefanem Koubkem, Janko Tipsarevičem a Philippem Kohlschreiberem.

V boji o finále čeká 193 cm vysokého Ljubičiče o 11 cm nižší Stanislas Wawrinka, na něhož má velmi dobré vzpomínky. S 22letým Švýcarem hrál totiž už třikrát a vždy ho dokázal porazit. První souboj se odehrál před třemi lety právě v Dauhá, o rok později se střetli tito tenisté ve Vídni a loni na Roland Garros.

Švýcar však nemá za sebou špatnou sezonu, i když mohla být rozhodně lepší. Do roku 2007 totiž startoval z 30. příčky žebříčku ATP, letos je na tom o šest míst hůře. Jedním z důvodů je, že nezískal ani jeden turnajový triumf, i když si zahrál finále ve Stuttgartu a Vídni. Letos ale vstoupil na kurty ve velmi dobré formě, díky čemuž si už v Dauhá hladce poradil s Alberto Martinem, Christophem Rochusem a také Augustinem Callerim, kterému dokonce uštědřil nepopulárního „kanára“.

Jak bylo zmíněno výše, vzájemné zápasy hovoří jednoznačně pro Chorvata. Myslíte si, že Ljubičič svou pozitivní bilanci potvrdí. Poté si na něj vsaďte - kurs je 1.57. Věříte-li v opak, pak využijte kursu 2.11, který bookmakeři společnosti bwin vypsali na vítězství Švýcara.

Reklama