Hlavní obsah

Aston Villa vyzve Manchester United

Anglická nejvyšší soutěž má po novoročních soubojích přestávku. To však neznamená, že elitní kluby mají volno. Dnes je totiž na programu třetí kolo FA Cupu, v jehož rámci přivítá Aston Villa na domácím hřišti Manchester United.

Článek

Všechny týmy Premier league jsou nasazeny rovnou do třetího kola, tudíž oba soupeře čeká letošní premiéra. Domácí by si rádi napravili nelichotivou bilanci, když za posledních 6 let postoupili do dalších bojů pouze jednou. Minulý rok vypadla Aston Villa shodou okolností s Rudými ďábly. Na Old Trafford zařídil Manchesteru výhru 2:1 Ole Gunnar Solskjaer až v 90. minutě.

Hosté mají v poháru fotbalové asociace mnohem lepší bilanci. United ve třetím kole ještě nikdy nezaváhali a minulou sezonu vypadli až ve finále s Chelsea. Rudí ďáblové zvítězili v FA cupu celkem jedenáctkrát, z toho pětkrát pod vedením kouče Fergusona. „Máme nejlepší bilanci v této soutěži a to už o ledasčem vypovídá. Aston Villa je stejně jako my v dobré formě a lze očekávat zajímavou podívanou,“ dodává Alex Ferguson.

Aston Ville patří v lize sedmá příčka. Svěřenci kouče Martina O´Neilla po divoké remíze s Chelsea 4:4 dvakrát bodovali naplno, když zdolali Wigan a Tottenham. „Hrát proti United není nikdy snadné. Na konci října jsme nad nimi dokonce vedli 1:0, ale oni třemi góly v devíti minutách skóre otočili,“ říká záložník Gareth Barry. Na marodce domácích se nachází jediný hráč - Johna Carewa trápí zraněné koleno, tudíž po boku Ashleyho Younga nastoupí na hrotu buď Luke Moore nebo Shaun Maloney.

Hosté ztrácejí v Premier league pouhé dva body na vedoucí Arsenal, ale v posledních osmi utkáních United dvakrát zaváhali. Na konci listopadu nestačili Rudí ďáblové překvapivě na Bolton a předminulý zápas prohráli 1:2 na půdě West Hamu. Naposled Manchester porazil doma Birmingham. Jedinou branku utkání vstřelil Carlos Tevez, kterého pohmožděný kotník dnes na hřiště nepustí. Do základní sestavy by se naopak měli vrátit brankář Edwin van der Sar a forvard Wayne Rooney. Mimo hru jsou už delší dobu Gary Neville a Paul Scholes.

Na vítězství favorizovaného Manchesteru vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.75. Bookmakeři příliš nevěří v postup Aston Villy, na jejíž vítězství určili kurs 4.15. Na to, že utkání nenajde po 90 minutách vítěze, si můžete vsadit v kursu 3.45.

Reklama