Hlavní obsah

Vyhrají Citizens ve West Hamu i dnes?

V jednom z dalších soubojů třetího kola FA Cupu svedl osud dohromady další dva celky Premier league. West Ham United přivítá Manchester City, který v Upton Parku v úvodním utkání sezony zvítězil 2:0.

Foto: soccerlens.com

Radost fotbalistů Manchesteru City

Článek

Minulý rok kladiváři vypadli ve 4. kole, když nestačili na dnes už druholigový Watford. Manchester City byl o něco úspěšnější, jeho cestu turnajem totiž zastavil ve čtvrtfinále Blackburn. Domácí mají za sebou těžké duely v Premier league. Nejprve desátý celek soutěže remizoval doma s Readingem 1:1 a v dalším kole si kladiváři poradili překvapivě s Manchesterem United v poměru 2:1. Na Nový rok svěřenci Alana Curbishleyho podlehli Arsenalu.

„V létě uskutečnil Eriksson plno přestupů. Přivedl některé hráče, o kterých málokdo slyšel a City se daří. I s anglickou reprezentací byl relativně úspěšný – na každém turnaji postoupila Anglie do čtvrtfinále,“ dodává domácí trenér na adresu Svena Gorana Erikssona.

Marodka West Hamu se pomalu vyprazdňuje. Téměř fit už jsou záložníci Lee Bowyer a Matthew Etherington. Mimo hru však nadále zůstává trojice středopolařů Scott Parker, Nolberto Solano a Freddie Ljungberg. Kladiváři dnes nejspíš nastoupí ve formaci 4-5-1, která jim přinesla vítězství proti Manchesteru United. Na hrotu se představí buď zkušenost v podobě Carltona Cola nebo dravé mládí prezentované Deanem Ashtonem.

Hosté prožívají skvělou sezonu a v Premier league jim patří čtvrtá příčka. City se hodně spoléhají na domácí prostředí, kde letos ještě neprohráli. Na půdě soupeřů to už je o poznání horší. Na venkovních stadionech nasbíral Manchester pouhé dvě výhry a plně bodovat tak nedokázal od 9. kola.

„Chceme postoupit dál a nasadíme to nejlepší, co máme k dispozici. Když se zeptáte na FA Cup v jiných fotbalových zemích, žárlí na něj, protože to je nejprestižnější domácí trofej na světě,“ dodává trenér Eriksson.

Playmaker Elano je po zranění zpět v dobré formě. Potvrdil to brankou do sítě Newcastlu, který Manchester v posledním zápase porazil 3:1. Nejistý je start záložníka Michaela Johnsona, kterého trápí poraněné kolenní šlachy. Už delší domu je mimo hru Valeri Bojinov. Útočnou sílu modré poloviny Manchesteru posílil Nery Castillo, který je zde na hostování ze Šachtaru Doněck.

Podle bookmakerů je mírným favoritem domácí West Ham s kursem na výhru 2.35. Na vítězství Manchesteru City vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.75 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.25.

Reklama