Hlavní obsah

New Jersey si na Boston věří

Eurotip.cz

Pouhé čtyři kluby dnes nezásahnou do hry v NHL. Jako první vyjedou na led hráči Montrealu, který se vrátil z úspěšného cestování a dnes hostí Washington. Dříve začne též zápas mezi Pittsburghu s Floridou. Ottawa si neodpočine, protože dnes hostí Tampu Bay. Podobně jsou na tom Philadelphia hrající v Torontu a New Jersey mířící do Bostonu.

Článek

Medvědi se dostali ve druhé polovině prosince do krize, když nevyhráli šest zápasů v řadě. Forma nečekaně rychle opustila nově příchozího brankáře Aulda. Tři zápasy za sebou se po uzdravení nevydařily ani Thomasovi, který v nich vždy v normální hrací době čtyřikrát inkasoval. Hráči v poli však brankářům příliš nepomáhali, což vyvrcholilo právě před týdnem, kdy vyšli zcela naprázdno. S návratem na domácí led na přelomu roku došlo ke změně. Boston v pondělí otočil nepříznivě se vyvíjející zápas využitými přesilovkami a ve čtvrtek Thomas udržel čisté konto. Z útoku vypadl Sobotka a naopak se do něj vrátil po dvou měsících Krejčí. Zraněními zmítanou obranu přišel posílit zkušený Hnidy.

New Jersey se díky skvěle zvládnutému přechodu z listopadu do prosince dostalo do čela atlantické divize. Dobře si vedlo i v posledním měsíci roku. Ďáblům se v něm nevydařila pouze tři utkání, v nichž Brodeur inkasoval příliš mnoho branek. Spoluhráči totiž evidentně spoléhají na to, že bude dostávat jednu až dvě. Pouze v jednom prosincovém utkání New Jersey vstřelilo v normální hrací době více než tři branky. Té čtvrté ovšem docílilo, až když soupeř odvolal na konci utkání brankáře. New Jeresey se střídavě musí vyrovnávat s různými zraněními. Dlouhodobě chybí v útoku Pandolfo. Aktuálně nehraje obránce Rachůnek a dva zápasy byl nucen vynechat i další Čech Eliáš. Včera již ovšem s brankářem Brodeurem výrazně pomohl k výhře.

Bookmakeři bwin vidí zápas jako poměrně vyrovnaný. Na další domácí výhru Bostonu vypsali kurs 2,5 . Hosté si však na soupeře věří. Před měsícem nad ním vyhráli, i když byli nuceni dohánět tříbrankové manko. Před třemi týdny pak uspěli i na jeho ledě. New Jersey je v kursu 2,3 přes možnou větší únavu mírným favoritem i dnešního duelu.

Reklama