Hlavní obsah

Chennai uvidí španělské semifinále

Eurotip.cz

Tenisový turnaj v indickém Chennai dnes nabídne zajímavou podívanou. Ve druhém semifinále totiž změří své síly španělský veterán Carlos Moya se svým nástupcem Rafaelem Nadalem.

Článek

Oba hráči se shodou okolností narodili na Mallorce. „Na Mallorce jsme spolu na kurtech strávili hodně času,“ netají se současná světová dvojka Nadal, který má s Moyou na okruhu ATP kladnou bilanci. Zvítězit totiž dokázal dohromady už čtyřikrát, Moya má na svém kontě dvě výhry - poslední z roku 2006.

Mladší ze Španělů si v uplynulé sezoně udržel svůj vysoký standard, když vyhrál hned šest turnajů (Indian Wells, Monte Carlo, Barcelona, Řím, Roland Garros a Stuttgart). Jak vidno, hned pět z nich bylo antukových, čímž Nadal jen potvrdil, že na oranžovém povrchu mu stále nemůže konkurovat ani Roger Federer.

Do nového ročníku vstoupil Rafa turnajem v Chennai, kde by jistě rád nastartoval další úspěšnou sezonu. Prozatím se mu to daří, když si ve dvou setech postupně poradil s Francouzem Montcourtem, Američanem Ramem a také krajanem Garciou Lopezem.

Dnes čeká Nadala další ryze španělský souboj s Carlosem Moyou. „Bude to zajímavý zápas pro oba a pro mě velmi důležitý, protože chci do sezony odstartovat finálovým úspěchem,“ konstatoval 21letý Nadal. Jeho dnešní soupeř je hned o deset let mladší a když byl poprvé světovou jedničkou, Nadal slavil teprve 13. narozeniny.

Těžko už od tohoto Španěla čekat takové úspěchy, přesto se loni světové tenisové veřejnosti výrazně připomenul. Během roku totiž poskočil hned o 26 příček žebříčkem výše, když jednu chvíli byl dokonce 15. hráčem světa. Letos to zatím vypadá, že by v tomto trendu mohl pokračovat.

I přes to je dnes jasným favoritem Rafael Nadal. Na jeho výhru určila sázková kancelář bwin velmi nízký kurs 1.11. Podle bookmakerů je naopak jasným outsiderem tohoto španělského duelu Carlos Moya, na jehož výhru je kurs 4.75.

Reklama