Hlavní obsah

Spraví si Newcastle chuť proti Stoke?

V dalším z duelů FA Cupu se představí Newcastle United na půdě druholigového celku Stoke City. Hostům patří jedenáctá pozicev tabulce Premier league, se kterou ambiciózní klub rozhodně nepočítal, jelikož jeho cíle byly přes startem soutěže mnohem vyšší. Straky dnes neberou nic jiného než výhru.

Článek

Stoke City však není žádný druhořadý soupeř. Domácím patří v druhé nejvyšší anglické soutěži slušná čtvrtá příčka. Svěřenci kouče Tonyho Pulise neprohráli v deseti utkáních v řadě, ale v posledních třech vždy pouze remizovali. „Neděláme si žádné iluze. Kádr Newcastlu tvoří skvělí hráči. V případě že bude mít Newcastle špatný den a my trochu štěstí, je malá naděje na překvapení,“ dodává trenér Tony Pulis.

Do sestavy Hrnčířů by se měli vrátit obránce Andy Wilkinson a jamajský útočník Ricardo Fuller. Mimo hru naopak zůstává zkušený záložník Salif Diao, který dříve hrával za Liverpool. Na listině zraněných také zůstávají obránce Dominic Matteo a záložník Rory Delap.

Kouč Stoke City uznává, že jeho celek v dnešním klání nemá co ztratit a že na něj není kladen absolutně žádný tlak. To samé však nemůže říci lodivod hostí Sam Allardyce, pod kterým se pomalu houpe trenérské křeslo. Newcastle zvítězil v posledních dvanácti utkáních pouze dvakrát a to je bilance, se kterou by byl spokojen málokdo. V posledním ligovém duelu Straky podlehly doma Manchesteru City 0:2. Do dnešního souboje budou ale posíleny o Michaela Owena. „Určitě se bude chtít vytáhnout. Jsme si vědomi jeho kvalit a čichů na góly, ale nemůžeme se soustředit pouze na něj,“ dodává Tony Pulise na adresu útočníka, který do soutěžního utkání nastoupil naposled loni v listopadu. Připraven by měl být i další útočník Alan Smith. Start středopolaře Joeyho Bartona je však velmi nepravděpodobný.

Trojici afrických hráčů Habib Beye, Abdoulaye Faye a Geremi čeká poslední mač před odletem na Mistrovství Afriky. „Radši bych, aby se Newcaslte nacházel výš v Premier league, ale úspěch v poháru je rovněž důležitý. Třeba nám dobrý výkon v FA Cupu pomůže k lepším výsledkům v Premier league,“ dodává český reprezentant David Rozehnal.

Mírným favoritem je pochopitelně hostující Newcastle s kursem na výhru 2.10. Bookmakeři bwin však neodepisují ani domácí Stoke City, na jehož výhru určili kurs 3.10. Na remízu je kurs 3.25.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články