Hlavní obsah

Třetiligový Luton čeká fotbalový svátek

Eurotip.cz

Anglický FA Cup dnes nabídne zbylých pět duelů třetího kola. V jednom z nich přivítá Luton Town mužstvo „velké čtyřky“ Premier league - Liverpool.

Článek

Hatters loni sestoupili z druhé nejvyšší anglické soutěže, ve které vydrželi pouhé dvě sezony. Letos tak působí v League One, v níž si vedou dosti průměrně, což dokládá jejich momentální 11. příčka tabulky. Tradičně nabité vánoční období však vyšlo svěřencům trenéra Kevina Blackwella na výbornou, když získali hned 10 bodů z 12 možných.

Dnes si sezonu okoření pikantním soubojem v rámci FA Cupu, jelikož jim los přisoudil slavný Liverpool. Manažer Lutonu pošle pravděpodobně na hřiště velmi podobnou jedenáctku té, která před týdnem vybojovala tři body s Yeovil, jelikož ve svém týmu nemá žádná čerstvá zranění. Do zápasu může už zasáhnout Chris Coyne, kterému vypršel disciplinární trest.

Liverpool dnešnímu zápasu nedává rozhodně takovou váhu jako domácí, přesto by rád postoupil. Hlavním cílem Reds je v tuto chvíli Premier league, ve které jsou až pátí, když na vedoucí Arsenal ztrácí už 12 bodů. Mohlo to být o dva méně, ale před týdnem muži kouče Rafaela Beniteze nečekaně ztratili body za domácí remízu se slabým Wiganem.

V Lutonu se dnes na hřišti neobjeví kapitán Steven Gerard, kterého stejně jako Alvara Arbelou trápí poraněné lýtko. Svalové zranění má navíc Fabio Aurelio. Zcela fit nejsou ani stopeři Sami Hyypia a Daniel Agger, jejichž start se nepředpokládá. „Čekáme na lékařské zprávy, ale mladíci Hobbs a Lucas jsou připraveni,“ řekl Rafael Benitez.

I přes tyto problémy zůstává Liverpool u bookmakerů favoritem, dnes si tak na něj vsadíte s kursem 1.25. Kurs na remízu má hodnotu 5.00 rovné a jestliže věříte domácím, tak využijte vysokého kursu 9.00.

Reklama