Hlavní obsah

Potvrdí Real roli favorita?

Španělská Primera Division se včera probudila ze zimního spánku a dnes má na programu zbylé zápasy 18. kola. Na čele tabulky je i přes včerejší výhru Barcelony stále madridský Real, který může svůj náskok vrátit na 7 bod, pokud si doma poradí s Realem Zaragoza.

Článek

Bílý balet prožívá prozatím vydařenou sezonu, jelikož nebude chybět v jarních bojích Ligy mistrů a v Primera division není v tuto chvíli lepšího celku. Jak už bylo zmíněno. druhá Barcelona ztrácela před začátkem probíhajícího kola na klub z hlavní španělské metropole už sedm bodů. Tento náskok si Real vydobyl především předvánočním vítězstvím právě s Katalánci, když na Nou Campu vyhrál 1:0, díky brance Julia Baptisty.

Stále však nemají madridští nic jistého a cesta k titulu pro ně bude ještě hodně trnitá. La liga totiž není ani v polovině a ve hře je tedy stále velké množství bodů. „Nic nebude rozhodnuto, ať se stane cokoliv,“ řekl před začátkem tohoto kola kouč Realu Bernd Schuster. „Stále je první polovina soutěže a zajímám se pouze o můj tým, ne o Barcelonu. Musíme si uvědomit, že jsme stále nic nezískali, a začít budovat na velmi dobrém výsledku, který jsme udělali v Barceloně,“ dodal madridský trenér, kterému se sice vrací do sestavy uzdravený Gabriel Heinze, ale absencí má ve svém týmu stále hodně; zranění jsou Pepe, Christoph Metzelder, Royston Drenthe, Javier Balboa, Roberto Soldado a Miguel Salgado.

Real Zaragoza je v tuto chvíli desátým nejlepším celkem španělské elitní soutěže, když většinu bodů vybojovala na domácím stadionu. Venku patří Blanquillos k těm nejhorším, jelikož hned pět z osmi zápasů prohráli. Dnes by jistě rádi tuto bilanci vylepšili, i když na Santiago Bernabeu doposud nikdy nevyhráli. Nejlepší výsledek na tomto stadionu uhráli na jaře roku 2004, kdy s Realem remizovali 1:1.

Pro těžký duel z pohledu hostů nemůže kouč Víctor Fernández využít služeb špílmachra Pabla Aimara, který byl v posledním zápase vyloučen. Absence jsou však na straně Zaragozy rozsáhlejší, jelikož hrát nebudou ani Cesar Sanchez, Luis Carlos Cuartero, David Generelo, Francelino Matuzalem a Andres D'Alessandro.

Bookmakeři sázkové společnosti bwin favorizují slavnější Real Madrid, na jehož vítězství je vypsán kurs 1.30. Pokud chcete zkusit remízu, nabízí se zajímavý kurs 4.50. A kdo věří, že Zaragoza poprvé na Santiago Bernabeu zvítězí, pak si může vsadit s kursem 9.00 rovných.

Reklama