Hlavní obsah

Česká jednička změří síly se slovenskou

Pikantní souboj nabídne v ranních hodinách turnaj WTA v Sydney. Střetnou se v něm totiž Nicole Vaidišová s Danielou Hantuchovou - česká a slovenská jednička.

Článek

Nebude to zdaleka první duel těchto hráček. Jen loni se potkaly v přímém souboji třikrát, když první dva duely vyhrála česká tenistka. V v závěru roku ale triumfovala Hantuchová a snížila tak celkový stav na 1:4. V Sydney se navíc utkají už třetí rok po sobě - vyláme si Slovenka na Vaidišové zuby i dnes?

Nicole Vaidišová je na 12. místě žebříčku WTA a v tuto chvíli ztrácí na svou soupeřku tři příčky. Stále samozřejmě patří k tenisové špičce a v letošní sezoně by ráda překonala své loňské maximum - 7. místo na světě. Na to rodačka z Norimberku jistě má, jelikož loni neprožívala nikterak fantastický rok. Vše jí komplikovala zranění, což jí na herní pohodě bezpochyby nepřidalo. Sezonu navíc zakončila už po US Open, aby se dala kompletně do pořádku.

Úvodní turnaj roku 2008 jí ale nevyšel podle představ. Ostudu na něm určitě neudělala ,v Gold Coast ale startovala jako nejvýše nasazená a vypadla ve čtvrtfinále s Číňankou Na Li, která nakonec celý podnik ovládla. Vaidišová si navíc při zápase poranila kotník, který by však měl být už v pořádku. V úvodním kole probíhajícího turnaje v Sydney si na něj nestěžovala a v zajímavém zápase porazila Francouzku Pinovou po setech 6-1, 2-6 a 6-2.

Slovenka Daniela Hantuchová bude na loňskou sezonu jistě vzpomínat v dobrém. Rok 2007 totiž zakončila v Top 10, k čemuž ji pomohly turnajové triumfy z Indian Wells a Lince. Do finále se navíc probojovala v Bali a také Lucemburku. Jako úspěšný může bezesporu hodnotit i svůj vstup do letošní sezony, jelikož v úvodním kole probíhajícího podniku v Sydney si ve třech setech poradila se silnou Dinarou Safinovou.

Myslíte si, že Hantuchová na tento výsledek dnes naváže dalším vítězstvím? Jestliže jste tohoto názoru, využijte sázky na Slovenku s kursem 1.97. Nicole Vaidišová letos bude bezesporu opět patřit ke špičce ženského tenisu, což vědí i bookmakeři. U bwin si na Češku dnes vsadíte s kursem 1.62.

Reklama