Hlavní obsah

Nymburk čeká těžký zápas v Řecku

Nymburští basketbalisté se dnes vrátí k ULEB Cupu, v němž zaznamenali už čtyři vítězství a mají velmi reálnou šanci na postup do další fáze. V Řecku je čeká souboj s Panelliniosem Atény, který v Pardubicích dokázali porazit o 10 bodů.

Článek

Nymburk vstoupil do letošních evropských bojů zápasem s CZ Bělehrad, a i když podal velmi dobrý výkon, nakonec prohrál v prodloužení. Druhý zápas sehráli Středočeši na půdě Boloni, ale ani tam vyhrát nedokázali. Na třetí pokus už to však vyšlo. Svěřenci trenéra Muli Katzurina otočili vývoj zápasu s Panelliniosem Atény a v pardubické ČEZ aréně mohla vypuknout vlna radosti. Neméně jí bylo týden poté, jelikož nymburští poměrně jednoduše přehráli belgický Telindus Oostende a připsali si do tabulky skupiny F další vítězství.

Následující zápas čekal Středočechy na palubovce silného Dynama Moskva, kde se potvrdily předzápasové úvahy a český tým prohrál 83:94. Třetí vítězství však přišlo hned vzápětí, když Středočeši nečekaně dominovali v Bělehradu - domácí Crvenou Zvezdu porazili o 22 bodů. Tento výsledek v posledním zápase roku 2007 potvrdili v Pardubicích s Boloňou, kterou porazili s přehledem o 12 bodů.

Další zápas čeká dnes nymburské v Řecku, což jistě nebude nic jednoduchého. „Očekávám další nesmírně těžký pohárový boj. Hrát proti jakémukoliv řeckému týmu je vždy velmi těžká záležitost, protože řecká liga patří k těm nejkvalitnějším v Evropě. Dokázali jsme ale již čtyřikrát v soutěži vyhrát, tak se budeme snažit najít cestu, jak si připsat další vítězství,“ konstatoval nymburský trenér Muli Katzurin, jehož celku se vyhýbají zranění a i dnes tak vstoupí do zápasu s kompletním kádrem.

Jak už řekl kouč Středočechů, řecká liga patří k vůbec těm nejlepším v Evropě a Panellinios je v tuto chvíli čtvrtým celkem tamní soutěže. Po velmi dobrém startu se však Atéňané zadrhli, což vyústilo ve výměnu trenéra - Georgiose Kalafatakise nahradil ambiciózní Elias Zouros. Ten si do týmu hned přivedl dva nové hráče a má vysoké cíle. V ULEB Cupu to však bude mít těžké, jelikož jeho mužstvo má na svém kontě šest proher a pouhé jedno vítězství. Tomuto poháru navíc Řekové nevěnují moc pozornosti a dnes se tak na utkání neočekává ani 500 fanoušků.

I když většina faktů nahrává Nymburku, favoritem jsou podle bookmakerů společnosti bwin domácí, na které si můžete vsadit s kursem 1.50. Nymburk rozhodně není bez šancí, a jste-li názoru, že v Aténách vyhraje, pak je kurs 2.40 nabízen právě pro vás.

Reklama