Hlavní obsah

Poradí si Chelsea i bez Afričanů?

Eurotip.cz

Anglický Carling Cup má tento týden na programu semifinále, která se hrají na dva zápasy. Dnes od 20:45 proti sobě nastoupí Chelsea a Everton. Londýňané jsou sice na první pohled favoritem, ale řada jejich hráčů už odcestovala na africký šampionát, s čímž se jistě nebudou lehce vyrovnávat.

Článek

O uplynulém víkendu Premier League po dlouhé době pauzírovala, jelikož byly na programu zápasy 3. kola FA Cupu. Chelsea na domácím stadionu přivítala Queens Park Rangers, s nimiž sehrála nečekaně vyrovnaný zápas, který rozhodla vlastní branka hostí. Blues tímto výsledkem jen potvrdili, že se jim v poslední době moc nedaří, což je vidět i na ligové tabulce, v níž na vedoucí Arsenal ztrácejí šest bodů. To se však stále dá smazat a na ligový titul má Chelsea bezpochyby stále zálusk.

Stejně tak by klub miliardáře Abramoviče chtěl uspět v pohárech. Jak už bylo zmíněno, v FA Cupu postoupil, a dnes se může přiblížit finálové účasti v Carling Cupu. Loni v této soutěži dokázali Blues triumfovat, letos nejsou obhajobě už moc daleko. Stačí, když si poradí s Evertonem a nakonec s lepším z dvojice Arsenal - Tottenham.

„Bude to těžký zápas, ale musíme do něj jít s cílem vyhrát, což by bylo velmi výhodné pro odvetu,“ konstatoval záložník Joe Cole. Manažer Chelsea Avram Grant se však bude muset obejít bez několika hráčů; na Africký pohár národů totiž už odcestovali Didier Drogba, Michael Essien a Salomon Kalou. Do sestavy se mu naopak vrací uzdravení Ashley Cole a Petr Čech, spolehnout se může také na Ricarda Carvalha, kterému už vypršel disciplinární trest.

Uspět však bude chtít i Everton, který podává v poslední době velmi dobré výkony, díky čemuž je momentálně šestým celkem Premier League. Dnes se ale svěřenci kouče Davida Moyese soustředí na Carling Cup, v němž dokázali doposud přejít přes West Ham, Luton a Sheffield Wednesday, když se všemi soupeři hráli venku. Nyní hrají sice opět na stadionu soupeře, ale vzhledem k tomu, že se semifinále hraje na dva zápasy, dá se to považovat za výhodu.

„Chelsea doma dlouho neztratila, my zase venku. Chceme se probojovat do Wembley, což by pro mě jako kapitána Evertonu byl pravděpodobně největší okamžik kariéry,“ řekl obránce Phil Neville, jehož kouč se dnes bude muset obejít pouze bez vykartovaného Mikela Artety.

V roli favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Avrama Granta vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.70. Myslíte si, že Everton potvrdí své velmi dobré poslední výsledky a neodjede ze Stamford Bridge s prázdnou? Pak si vsaďte na neprohru hostí - kurs je 1.96. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama