Hlavní obsah

Poradí si lavička Arsenalu s Tottenhamem?

Chelsea se včera vítězstvím 2:1 s Evertonem přiblížila obhajobě Carling Cupu. Triumfovat v této soutěži by však stále chtěli také hráči Arsenalu a Tottenhamu, kteří se dnes utkají v semifinále.

Článek

Právě Arsenal se loni potkal s Chelsea ve finále tohoto poháru, ve vyrovnaném zápase však prohrál 1:2. Letos má opět nejvyšší ambice a to nejen v Carling Cupu. Do letošní sezony totiž vstoupili svěřenci kouče Arsene Wengera fantasticky a skvostnou formu si stále drží. Díky tomu jsou na čele Premier league a ani postup do jarní fáze Ligy mistrů jim neutekl. Právě tyto dvě soutěže jsou pro Kanonýry bezesporu prioritou, ale je jisté, že každá trofej navíc je plus.

Jedné takové se dnes Arsenal může přiblížit na domácím stadionu Emirates, kde přivítá v prvním semifinálovém zápase Tottenham, odveta je na programu za 14 dní. Wenger do zápasů Carling Cupu tradičně posílá širší kádr a hráče lavičky, dnes tomu nebude jinak. Posílení však budou o útočníka Robina van Persieho, který se vrací do sestavy Kanonýrů po zranění. „Robin se vrátil po zranění kolene, avšak následně si přivodil svalové poranění. Ale nyní je opět připraven a pozitivně naladěn,“ řekl ke svému svěřenci kouč Arsenalu, který se dnes bude spoléhat především na hráče jako Johana Djourou, Philippa Senderose nebo Thea Walcotta. Do branky se postaví polský talent Lukasz Fabianski, který v loňském roce přišel do Arsenalu z Legie Varšava.

Tottenham nikterak neplánuje podobné změny v sestavě jako Arsenal, ba naopak. Na straně hostů se objeví to nejlepší, co má manažer Juande Ramos k dispozici. Kohouty požene kupředu nejen touha získat trofej, ale také odplata Arsenalu - loni v semifinále Carling Cupu podlehli Kanonýrům až na pokutové kopy. „Mám bolavé vzpomínky a nyní chci přes Arsenal postoupit. Důležitý je první zápas, ve kterém si potřebujeme vydobýt dobrou výchozí pozici pro odvetu. Jsem si naprosto jistý, že můžeme vstřelit branku kdykoliv a kdekoliv,“ konstatoval záložník Jermaine Jenas.

Premier league měla o uplynulém víkendu pauzu a Kohouti tak nemohli vylepšit svou současnou 12. příčku v tabulce. Hrálo se ale 3. kolo FA Cupu, v němž Spurs přivítali na domácím hřišti Reading. Zápas nakonec skončil 2:2 a postup si tak Tottenham bude muset vydobýt v odvetě. Obě branky Londýňanů vstřelil jeden ze současných nejlepších útočníků anglické nejvyšší soutěže Dimitar Berbatov, o jehož budoucnosti se momentálně hodně spekuluje. „Je směšné, kolik je kolem mě spekulací. Mám po krk vidění sebe sama v novinách. Chci žít v klidu. Zašlo to moc daleko. Jsem hráčem Tottenhamu a snažím se pro klub odevzdat to nejlepší,“ vzkázal novinářům bulharský kanonýr.

Na Arsenal dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 1.95. Věříte, že hráči Tottenhamu dokáží uhrát alespoň remízu? Potom si vsaďte na jejich neprohru - kurs je 1.71. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 20:45 a potom začněte sázet live.

Reklama