Hlavní obsah

Ivanovičovou čeká souboj se světovou jedničkou

Srbskou tenistku Anu Ivanovičovou čeká velmi těžký zápas. V semifinále turnaje v Sydney totiž změří své síly s Justine Heninovou, která loni vyhrála hned deset turnajů.

Článek

Letošní rok chce Belgičanka bezesporu odstartovat triumfem a v australské metropoli je na dobré cestě. Souboj s mladou Srbkou však nebude pro světovou jedničku žádná procházka růžovým sadem, i když všechny tři doposud hrané vzájemné zápasy vyhrála ve dvou setech.

25letá Heninová letos bude bezesporu opět patřit k největším kandidátkám na zisk grandslamů, loni ji utekly ty z Austrálie a Anglie. Titul na Australian Open vybojovala tato Belgičanka poprvé a prozatím naposledy v roce 2004, letos tak bere úvodní grandslam hodně vážně.

Důležitá je bezesporu kvalitní herní příprava, kterou nejlepší hráčka světa započala tento týden v Sydney. Solidně obsazeným turnajem prozatím prochází bez ztráty kytičky, když v úvodním kole pobyla na kurtu pouze několik minut, jelikož její soupeřka Lucie Šafářová zápas skrečovala. Ve včerejším čtvrtfinále si Heninová bez sebemenších problémů poradil s Kaiou Kanepiovou po setech 6-2 a 6-0.

Dnes však světovou jedničku čeká ostřejší zkouška v podobě Any Ivanovičové, která je v tuto chvíli čtvrtou hráčkou žebříčku WTA. Rodačka z Bělehradu prožila loni fantastickou sezonu, když poprvé ve své kariéře nakoukla do elitní světové desítky, k čemuž ji pomohly turnajové triumfy v Berlíně, Los Angeles a Lucemburku. Finále si navíc zahrála v Tokyu a také na Roland Garros, kde podlehla právě své dnešní soupeřce.

Do roku 2008 vstoupila Ivanovičová turnajem v Hong Kongu, kde však vypadla hned na úvod s Jelenou Dementěvovou z Ruska. Tento turnaj však nespadá pod okruh WTA a ostrý start do sezony tak měla až na probíhajícím turnaji v Sydney. Zde se jí prozatím dařilo vyhrávat, ale možná trochu překvapivě měla s Razzanovou i Srebotnikovou značné problémy, když si postup do dalšího kola vybojovala vždy až ve třetím setu.

Myslíte si, že dnes Heninová potvrdí svoji pozici světové jedničky, pak využijte sázky na Belgičanku, kterou bookmakeři společnosti bwin favorizují s kursem 1.07. Ana Ivanovič patří ke špičce ženského tenisu a dnes není rozhodně bez šance. U bwin si na Srbku vsadíte s kursem 5.65.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články