Hlavní obsah

Vaidišová je blízko svému prvnímu letošnímu finále

Jak je vidno, Nicole Vaidišová se na novou sezonu velmi dobře připravila, což momentálně potvrzuje v Sydney. Na přípravném turnaji před nadcházejícím Australian Open je totiž už v semifinále, v němž se popere se Světlanou Kuznětsovou.

Článek

Na současnou druhou hráčku světa však nemá čeká jednička dobré vzpomínky, jelikož ve všech třech vzájemných duelech prohrála. V každém zápase však dokázala uhrát set a od vítězství ji vždy dělilo opravdu málo.

Nicole Vaidišová je v tuto chvíli na 12. místě žebříčku WTA. Už z tohoto pohledu stále samozřejmě patří ke světové tenisové špičce a v letošní sezoně by jistě ráda překonala své loňské maximum - 7. místo na světě. Na rok 2007 však nemůže vzpomínat moc v dobrém, jelikož se nedokázala na žádném turnajů probít do finále, v čemž bezesporu zůstala za očekáváním.

Podle představ ji nevyšel ani úvodní turnaj roku 2008. Ostudu v Gold Coast sice neudělala, ale jelikož startovala jako nejvýše nasazená, s Na Li si ve čtvrtfinále měla podle papírových předpokladů poradit. V zápase s Číňankou si navíc Vaidišová poranila kotník, který by však měl být už v pořádku. V úvodním kole probíhajícího turnaje v Sydney si na něj nestěžovala a v zajímavém zápase porazila Francouzku Pinovou po setech 6-1, 2-6 a 6-2. Podobně si vedla dnes časně ráno s Jelenou Jankovičovou, kterou porazila díky vítěznému třetímu setu v poměru 6-4.

Zítra časně ráno ji čeká o příčku ještě lépe postavená Světlana Kuznětsová, která má za sebou velmi dobrý rok. Zvítězit sice dokázala pouze na turnaji v New Haven, ale ve finále byla ještě v Dauhá, Indian Wells, Berlíně, Římě a na US Open. Ve většině těchto turnajů byla lepší už pouze světová jednička Heninová, což bezesporu vypovídá o kvalitách 22leté Rusky. Své umění dokazuje Kuznětsová i letos; úvodním turnajem v Sydney prozatím prochází bez ztráty setu, když dokonce nadělila kanára Italce Schiavoneové.

Myslím si, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, obě hráčky si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že do finále může postoupit jenom jedna z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je favoritkou Ruska s kursem 1.55. Kurs na Češku má hodnotu 2.14.

Reklama