Hlavní obsah

Phoenix začal rok skvěle

Mezi jedenácti čtvrtečními utkáními v NHL budou převažovat souboje ve východní konferenci. V jihovýchodní divizi se pokusí Atlanta udržet si odstup od Floridy. Boston se v severovýchodní divizi pokusí přiblížit Montrealu, zatímco Ottawa bude hlídat pohodlné vedení v ní proti Buffalu. Na západě míří Phoenix do kanadského Edmontonu.

Článek

Olejáři končili minulý rok jako v černém snu. Na začátku prosince sice Garon udržel čisté konto, ale byla to jediná výhra v normální hrací době, kterou klub v posledním měsíci roku získal. Edmonton ke všemu zakončil rok šesti prohrami v řadě. Ve všech zápasech vystřelil na branku méně často než jeho soupeři a nepředvedl ani dobrou efektivitu. Vstup do nového roku se Edmontonu naopak vydařil např. v tom, že začal pravidelně využívat přesilové hry. Trenér je velmi rád, že se před pěti dny poprvé po Vánocích opět v sestavě objevil Hemský, který si ve dvou zápasech připsal čtyři body. Na marodce naopak zůstávají Torres a obránce Greene. Start dalšího zadáka Tarnströma je s otazníkem.

Phoenix prochází v této sezóně teprve třetím lepším obdobím. Na konci roku odstartoval sérii, která zatím čítá pět výher. Významnou měrou se na tom opět podepisuje v listopadu příchozí brankář Bryzgalov. Spoluhráči mu ovšem nyní velmi pomáhají tím, že začali využívat přesilové hry. Kojotům v tomto období přinesly více než třetinu gólů. Téměř polovinu jich vsítil nejlepší střelec klubu, kterým je Vrbata. Není už ovšem jediným desetigólovým střelcem klubu, protože si např. po sestupu do třetího útoku na lepší časy vzpomenul zkušený Reinprecht. Phoenix již díky tomu není nejhůře střílejícím klubem v západní konferenci. Hrát dnes opět nebude nejtrestanější muž klubu Carcillo.

Bookmakeři bwin v zápase klubů, které zatím marně vzhlížejí k play off, favorizují domácí celek, který se dnes dostane přesně do poloviny série pěti utkání hraných v řadě za sebou na vlastním ledě. Na výhru Edmontonu vypsali kurs 2,2 . Hostům se však nyní daří a venku za první polovinu sezóny vyhráli téměř dvojnásobný počet zápasů než doma. Phoenix na ledě dnešního soka nebývá bez šance, když je schopen tam jednou za sezónu bodovat. Vítězství a dva body dnes může v normální hrací době získat v kursu 2,6 .

Reklama