Hlavní obsah

Maccabi je doma těžko k poražení

Už je to rok, co Unicaja Malaga prohrála na své palubovce s Maccabi Tel Aviv. Od té doby ale nepoznala už ve třinácti domácích utkáních Euroligy nic jiného než vítězství. Podobné statistiky má ovšem ve své hale i Maccabi Tel Aviv, které by dnes Španělům rádo vrátilo podzimní porážku.

Článek

Zmiňovaná porážka byla navíc dosti krutá, jelikož Izraelci odjeli z Pyrenejského poloostrova s přídělem 70:93. I když pomineme loňskou sezonu, nemá Maccabi s Malagou moc úspěšnou bilanci. V posledních letech se však stal z Maccabi bezesporu evropský velkoklub, což dokládají účasti ve finále Euroligy (2000, 2001, 2004, 2005 a 2006).

V aktuální sezoně by se chtěli svěřenci trenéra Zvi Sherfa bezesporu vrátit na vrchol a zatím si nevedou vůbec špatně. V tuto chvíli jsou s bilancí 7-3 třetím nejlepším celkem skupiny B, když lepší už je pouze právě Malaga a Lietuvos Rytas. Před týdnem si Tel Aviv připsal důležité vítězství v Istanbulu s domácím Efesem - přímým konkurentem v boji o postup. „Čeká nás velmi důležitý zápas. Po velkém vítězství z Istanbulu chceme pokračovat v úspěších a také se omluvit fanouškům za domácí prohru v předposledním zápase s L. Rytas,“ konstatoval kouč Sherf, který se dnes bude muset obejít bez 211 cm vysokého Nikoly Vujčiče.

Jeden z nejlepších španělských basketbalových celků posledních let Unicaja Malaga se může pyšnit domácím titulem ze sezony 2005/06. Další úspěch si klub, ve kterém hraje i aktuálně nejlepší český basketbalista Jiří Welsch, připsal v loňském ročníku Euroligy, v níž vybojoval velmi dobrou třetí příčku.

Letos by se za podobný úspěch Malaga jistě nezlobila a prozatím mu jde naproti. Svěřenci Sergia Scariola mají v tuto chvíli na svém kontě pouze dvě porážky, když hned v úvodním kole nestačili na Aris Soluň a poté prohráli v Istanbulu s Efesem. „Čeká nás další velmi těžká zkouška mimo naší halu. Maccabi má momentálně výbornou formu, což předvedlo před týdnem v Istanbulu. Zlepšit se venku, to je pro nás ale velkou výzvou,“ řekl lodivod hostů, jemuž bude na horké izraelské půdě chybět důležitý center Daniel Santiago.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou favoritem domácí, na jejichž vítězství si můžete vsadit s kursem 1.40. Jste-li však názoru, že utkání skončí stejně jako na podzim, tedy výhrou Malagy, pak dejte na hosty za kurs 2.95.

Reklama