Hlavní obsah

Štěpánek je v Sydney blízko finále

Velmi dobrými výsledky vstoupil do letošní sezony český tenista Radek Štěpánek. V Sydney totiž postoupil dnes časně ráno už do semifinále, v němž změří síly s domácím Chrisem Guccionem.

Článek

Štěpánek na loňskou sezonu nebude vzpomínat v dobrém, jelikož zaznamenal meziroční pokles žebříčkem o 11 příček. Přesto si na své konto připsal jeden turnajový triumf, když nenašel přemožitele v Los Angeles. I díky tomuto vítězství nakonec zakončil sezonu na 32. místě žebříčku.

Do roku 2008 vstoupil minulý týden na turnaji v Adelaide, kde však hned na úvod skrečoval zápas s Josephem Siriannim. Důvodem předčasného ukončení duelu byla jednak poraněná pata, ale také vysoká teplota vzduchu, v níž se Štěpánek necítil nejlépe. V Sydney tento týden panuje lepší počasí a rodák z Karviné toho náležitě využívá. Hned na úvod turnaje si poradil s nasazenou dvojkou Tommym Robredem, následně Italem Seppim a ve čtvrtfinále přehrál celkem hladce Augistina Calleriho z Argentiny.

Dalším soupeřem českého tenisty bude Australan Chris Guccione, který v tuto chvíli nepatří ani do elitní stovky žebříčku ATP. 23letý rodák z Melbourne byl na tom nejlépe loni v červenci, kdy zaobíral 88. příčku. Největší turnajový úspěch vybojoval loni v Adelaide, kde si zahrál finále s Novakem Djokovičem.

Do letošní sezony nevstoupil Guccione takovým úspěchem jako loni, jelikož v Adelaide prohrál ve 2. kole s Francouzem Mathiuem. V Sydney si však vše vynahrazuje, jelikož si poradil už s několika esy; v úvodním kole přehrál ve dvou setech Alberta Martina, a stejným poměrem si následně poradil i s Leytonem Hewittem. Ve čtvrtfinále se střetl s Tomášem Berdychem, se kterým vyhrál po setech 4-6, 7-6 a 6-4 a připravil tak diváky v Sydney o ryze české semifinále.

Myslíte si, že Radek Štěpánek dnes pomstí svého krajana? Jestliže ano, pak si na jeho vítězství vsaďte s kursem 1.50. Australan Guccione už v Sydney vystavil stopku velkým hráčům, myslíte-li si, že dnes vyřadí dalšího, pak si na něj vsaďte v kursu 2.05.

Reklama