Hlavní obsah

Sparta může proniknout do finále

Eurotip.cz

V Petrohradu začal včera krátký turnaj šesti loňských mistrů z hokejově vyspělých evropských zemí. Opět se hraje ve dvou skupinách pojmenovaných po dvou slavných hráčích. Zástupce ruské superligy Magnitogorsk se dostal do vedení v divizi Alexandera Ragulina. Ve skupině Ivana Hlinky dnes může rozhodnout o svém postupu Sparta, která hraje s Davosem.

Článek

Pražané jsou na turnaji podruhé za sebou. Vloni odjížděli s poměrně velkým očekáváním, které rychle splasklo po prohře s oslabeným soupeřem. Letos naopak Sparta do Petrohradu dorazila sama se značnými problémy. Kromě oslabení, které ji v létě potkalo, se musí obejít i bez největší posily v osobě Petra Nedvěda. Zraněni jsou i další hráči a letošním cílem tedy bylo především neztratit po Vánocích získanou pohodu v domácí soutěži. Sparta ovšem vstoupila do turnaje skvěle, když vyhrála nad favoritem skupiny z Finska. Její úspěch byl založen na skvělém využívání přesilových her. Umocnil ho navíc fakt, že v dresu soupeře se kolem všech jeho branek motali dva bývalí sparťanští hráči. O vítězi utkání však nebylo v jeho celém průběhu pochyb. Ton dvěma brankami potvrdil vizitku nejlepšího extraligového střelce.

Davos prožívá nesmírně náročné období. Na konci roku se na jeho ledě konal tradiční Spenglerův pohár. Jeho fanoušci však museli zapomenout na celkové vítězství z minulého ročníku. Davos dosáhl jediného vítězství až ve chvíli, kdy nic nemohl změnit na tom, že obsadí poslední příčku. V domácí lize stihl v lednu odehrát pouze dva zápasy, v nichž vstřelil stejný počet branek. Týden nyní odpočíval, což mu mělo po posledních špatných výsledcích pomoci se soustředit na další turnaj během necelých tří týdnů. Místo toho ovšem mužstvo zasáhla chřipková epidemie. Je otázkou, kdo bude dnes moci nastoupit a v jakém budou hráči stavu. Již několik sezón je stálým tahounem Davosu Marha. Pro zranění je naopak vyloučen start Tatíčka.

Bookmakeři bwin očekávají, že se zástupce české hokejové extraligy poprvé v historii turnaje probojuje do finále. Sparta se po včerejším vítězství stala jasným kandidátem na postup. Tuto roli dnes může potvrdit výhrou v kursu 1,65 . Švýcarský zástupce je na turnaji teprve podruhé. Davos skončil před dvěma roky ve skupině druhý, když deklasoval švédského soupeře. Dnes může situaci v divizi Ivana Hlinky zamotat výhrou v kursu 3,75 .

Reklama