Hlavní obsah

Dotáhne se Twente na čelo tabulky?

Eurotip.cz

Jedinečná šance se dnes naskýtá Twente Enschede, které se v předehrávce 19. kola Eredivise utká s Nijmegenem a v případě vítězství se výrazně přiblíží nejlepším celkům tabulky.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

NEC Nijmegen bude mít v zápase sice výhodu domácího prostředí, přesto vstoupí do duelu jako outsider. V tabulce elitní nizozemské soutěže totiž v tuto chvíli zaobírá 14. příčku a po tomto kole se teoreticky může propadnout až na samý chvost, jelikož poslední Excelsior má o pouhý bod méně.

Kouč Mario Been má navíc obrovské problémy s hráčským kádrem, jelikož velké množství jeho svěřenců je zraněných a nyní se navíc přidávají i karetní tresty. Díky těm dnes nenastoupí záložník Lorenzo Davids a obránce Jonas Olsson. „Je to frustrující. Vím, že technický ředitel Carlos Aalbers je celý den u telefonu a shání nějakého hráče, ale nic zatím nevyšlo,“ konstatoval kouč domácích.

Na druhé straně hřiště dnes bude stát aktuálně pátý celek ligové tabulky, který neprohrál posledních deset duelů. Svou kvalitu Tukkers v poslední době potvrdili například vítězstvím s Alkmaarem, Feyenoordem nebo remízou v Amsterdam Aréně. V předposlední den roku 2007 si doma bez problémů poradili s Graafschepem v poměru 2:0, když střelecky naprázdno nevyšel nejlepší střelec mužstva Blaise N'Kufo, jenž se letos střelecky prosadil už po třinácté v sezoně.

Švýcarský kanonýr nebude dnes bezesporu na hřišti chybět, narozdíl od zraněného Adreje Rendla. Nejistý je navíc start útočníka Patricka Gerritsena. „Očekáváme velmi těžký zápas. NEC jsou dobrým týmem a nyní rozhodně nejsou v tabulce tam, kde by měli být,“ upozornil na sílu soupeře trenér Fred Rutten.

Do role favorita je pasováno Twente, na které si můžete vsadit s kursem 1.80. Remíza je oceněna hodnotou 3.30 a na výhru domácích nabízí společnost bwin kurs 3.95.

Reklama