Hlavní obsah

Dočká se Ferrero po pěti letech triumfu?

Dlouhých pět let čeká bývalá světová jednička Juan Carlos Ferrero na turnajový titul. Nyní může toto čekání ukončit v Aucklandu, stane se tak, porazí-li Phillipa Kohlschreibera.

Článek

S tím se doposud střetl pouze v roce 2006 na Roland Garros, když Němce přehrál hladce po setech 6-2, 6-4 a 6-2. Zkušený Španěl, jenž za měsíc oslaví 28. narozeniny, loni dokázal, že stále nepatří do starého železa. V polovině roku totiž patřil díky velmi dobrým antukovým výsledkům do Top 20. Z té do konce sezony sice vypadl, ale celkově si meziročně pohoršil o pouhou jednu příčku, když sezonu zakončil na 24. pozici.

Nejlépe si vedl na oranžovém povrchu v Costa Do Sauipe, kde nakonec prohrál až ve finále s Nicolasem Massu. Touto prohrou jen potvrdil své dlouhé čekání na turnajový triumf, ale nyní může vše v dobré obrátit. V novozélandském Aucklandu si totiž už poradil s Kanaďanem Levinem, Jurgenem Melzerem, Nicolasem Massuem a dnes časně ráno také Francouzem Benneteauem.

Posledním soupeřem Španěla v Aucklandu bude Philipp Kohlschreiber, v tuto chvíli 31. hráč světového žebříčku. Rodák z Augsburgu loni prožil velmi dobrý rok, jelikož poskočil hned o 29. míst výše. Připsal si navíc první svůj titul na okruhu ATP, když přemožitele nenašel na domácím podniku v Mnichově.

Letos na tyto výsledky prozatím navazuje, jelikož na svém úvodním turnaji v Dauhá prohrál až ve čtvrtfinále s Ljubičičem a v Aucklandu už dokráčel do finále. Cestou do závěrečného duelu si poradil s Američanem Russelem, Chorvatem Čiličem, svým krajanem Mayerem a také Juanem Monacem, kterého vyprovodil z kurtu velmi rychle po setech 6-2 a 6-1.

Myslím si, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že vyhrát může pouze jeden z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je favoritem utkání Španěl, na kterého si vsadíte s kursem 1.60. Němec není rozhodně bez šancí, o čemž ví i experti světové jedničky, kteří na něj vypsali kurs 2.05.

Reklama