Hlavní obsah

Chelsea přivítá městského rivala Tottenham

Po téměř dvou týdnech se opět naplno roztáčí kolotoč Premier league. Ne že by kluby z nejvyšší anglické soutěže měly volno, ale bojovaly v obou domácích pohárech. Aktuálně třetí Chelsea by ráda ukrojila manko 6 bodů na vedoucí Arsenal. Hosté se chtějí odpoutat z 12. pozice do horní poloviny tabulky.

Článek

z 12. pozice do horní poloviny tabulky. Domácí uspěli na obou frontách. V úvodním duelu FA Cupu si Blues poradili s druholigovým Queens Park Rangers a v úterý potvrdili svěřenci kouče Avrama Granta výbornou formu, když v Carling cupu zdolali ambiciózní Everton 2:1. Prohru Evertonu zařídil v 90. minutě vlastní brankou Joleon Lescott. V posledních duelech Premier league byla Chelsea rovněž úspěšná, když zdolala Newcastle a Fulham.

Je obdivuhodné, jak se domácím daří, protože rozhodně nenastupují s ideální sestavou. Nyní se počet absencí rapidně zvedl kvůli africkému šampionátu. Své národní týmy odjeli reprezentovat Salomon Kalou, John Obi Mikel, Michael Essien a především obávaný kanonýr Didier Drogba. Chelsea proto pospíchala s uzavřením přestupu Nicolase Anelky z Boltonu, který na Stamford Bridge přestupuje za 15 miliónů liber. Po boku francouzské posily nemůže na hrotu kvůli zranění nastoupit Andrej Ševčenko. Anelku tak bude pravděpodobně nejvíce podporovat Shaun Wright-Phillips. Mimo hru zůstává i nadále John Terry. Poprvé od Vánoc by se mezi třemi tyčemi mohl objevit Petr Čech, jenž se zotavil ze zranění kyčle.

Tottenham přijíždí na půdu městského rivala se smíšenými pocity. Po úspěšných ligových přestřelkách s Fulhamem (5:1) a Readingem (6:4) hosté nestačili na Aston Villu. V FA Cupu svěřenci kouče Ramose jenom remizovali 2:2 s Readingem, ale s dobrým pocitem určitě odjížděli z duelu s Arsenalem v Carling cupu. Na Emirates stadium sahali Spurs díky brance Jenase po vítězství, ale na konečných 1:1 srovnal Theo Walcott. „Mají výborné hráče i trenéra. Není snadné proti nim hrát. S Arsenalem si zasloužili vyhrát,“ dodává domácí trenér Grant.

Do souboje s Gunners překvapivě nastoupil v brance Radek Černý, který je v Tottenhamu na hostování z pražské Slavie. Mezi třemi tyčemi tak dostal přednost před Paulem Robinsonem, jehož minely by nemusel Juande Ramos tolerovat tak jako jeho předchůdce Jol. Osud brankářské jedničky anglické fotbalové reprezentace se tak okamžitě stal předmětem mnoha spekulací. S návratem uzdraveného Ledleyho Kinga se výkon obrany hostí zvedl, ale na marodce Spurs je stále trojice obránců Gareth Bale, Anthony Gardner a Benoit Assou-Ekotto. Vrásky na čele přidělává kouči Ramosovi i záložní řada. Chybět bude suspendovaný Jermaine Jenas a Didier Zokora si odbývá reprezentační povinnosti. Spekulace ohledně odchodu Jermaina Defoa značí, že se v útoku objeví Dimitar Berbatov a Robbie Keane.

„Do zápasu jdeme s velkou sebedůvěrou. Není žádným tajemstvím, že Chelsea chybí několik hráčů základní sestavy. Pokud předvedeme dobrý taktický výkon, můžeme s trochou štěstí myslet na 3 body,“ dodává záložník Jenas, jehož slova jsou bezesporu odvážná, Chelsea totiž na Stamford Bridge neprohrála od roku 2004.

Favoritem tohoto klání je bezpochyby Chelsea, na jejíž vítězství vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.60. Na výhru hostujícího Tottenhamu si můžete vsadit v kursu 5.40 a na remízu je obligátní kurs 3.40.

Reklama