Hlavní obsah

Chytí se Liverpool proti Middlesbrough?

Aktuálně pátý Liverpool zavítá na půdu neoblíbeného soupeře z Middlesbrough. Sny o titulu se hostům pomalu rozplývají, když ztrácejí na vedoucí Arsenal už 12 bodů. Domácím patří 15. pozice a případná porážka by je mohla odsunout až do sestupového pásma. Reds však neprožívají zrovna nejlepší část sezony a Boro tak cítí šanci.

Článek

Domácí celek se však rovněž nenachází v nejlepším rozpoložení. Po porážce 0:3 v Birminghamu svěřenci kouče Southgata zvítězili nejtěsnějším možným rozdílem v Portsmouthu, ale v posledním ligovém měření sil nestačili na Everton. Horší bilanci domácích zápasů než Middlesbrough má už pouze Derby, ale nutno zmínit, že Boro na svém hřišti zdolalo v úvodu prosince nečekaně Arsenal. Přesně před týdnem domácí uspěli v FA Cupu, kde si poradili s Bristolem City.

„Liverpool je velmi silný soupeř, a když proti němu hrajete, je to vždy velký zápas. Výkony na naší domácí půdě nejsou určitě takové, jaké by měly být. Musíme si doma opět zjednat respekt,“ dodává trenér Southgate, který nemůže pro dnešní mač počítat se suspendovanými záložníky Julio Arcou a Lee Cattermolem. Do středu pole by se měl naopak vrátit Gary O´Neill, který minulý týden nehrál. Mimo hru zůstávají útočník Mido, záložník Tuncay Sanli (koleno) a obránce Woodgate (kolenní šlachy).

Po hubené výhře 2:1 na půdě Derby County Liverpool dvakrát remizoval. Nejprve hrál bez branek s Manchesterem City a následně inkasoval těsně před koncem na konečných 1:1 doma s Wiganem. V FA Cupu se Reds také nepředvedli v nejlepším světle, když pouze remizovali s třetiligovým Lutonem. Liverpoolu se navíc venku proti Boro tradičně nedaří; svěřenci trenéra Beniteze dokázali na stadionu Riverside skórovat pouze jedenkrát z posledních osmi utkání.

Původně se zdál návrat obránce Daniela Aggera do základní sestavy více než pravděpodobný, ale na svůj další start v Premier league si dánský stoper bude muset ještě minimálně týden počkat. Reds mohou naopak počítat s uzdraveným bekem Alvarem Arbeloou. Nezahraje si však krajní záložník Fabio Aurelio. Hosté tento týden rozšířili svůj kádr o novou akvizici, kterou je Martin Škrtel. Posila z Petrohradu se stala nejdražším obráncem v historii klubu. „Trh je nyní opravdu bláznivý a klíčem je koupit správného hráče za správnou cenu,“ dodává na adresu slovenského reprezentanta kouč Rafael Benítez. Škrtel dnes však kvůli tréninkovému výpadku ještě nejspíš nenastoupí.

Na vítězství domácího Middlesbrough vypsali bookmakeři vysoký kurs 4.60. Na výhru Liverpoolu určila sázková kancelář bwin kurs 1.70. Pokud věříte, že utkání skončí remízou, znásobíte svůj vklad kursem 3.40.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články