Hlavní obsah

Atalanta se utká s AS Řím

Severoitalskému Bergamu patří momentálně v ligové tabulce osmá příčka a jistě by se tak rádo popralo o pohárové umístění. Římské AS má bezesporu vyšší cíle, jelikož stále pomýšlí na titul, i když na suverénní Inter Milán ztrácí sedm bodů.

Článek

V úvodu prosince loňského roku Atalanta rozstřílela 5:1 Neapol, ale od té doby výsledkově tápe. Svěřenci kouče Del Neriho podlehli Juventusu, Palermu a naposledy remizovali 1:1 s Livornem. Domácí trenér byl nakonec z bodu spokojen. „Z Livorna vezeme velmi důležitý bod. Museli jsme se vzpamatovat z těžké porážky od Palerma, což se podařilo,“ konstatoval.

Domácí budou v dnešním klání postrádat svého nejlepšího střelce Doniho, který si bude odpykávat třízápasový trest. Na marodce Atalanty jsou dále obránci Claudio Rivalta, Leonardo Talamonti, záložník Costinha a zkušený útočník Simone Inzaghi. V útoku si tak po boku Zlatana Muslimoviče zahraje Sergio Floccari.

Římané po výhrách nad Cagliari a Udinese dvakrát klopýtli, když remizovali v Livornu a Turíně. Chuť si spravili v posledním duelu, když zdolali Sampdorii Janov 2:0. Jako správný kapitán se zachoval Francesco Totti, který zařídil obě branky a s devíti góly na kontě je nejlepším střelcem AS.

„Mým cílem je pomoci Římu zlepšovat se. Musíme se vyvarovat zbytečných remíz, učit se od lepších protivníků, zjistit, v čem jsou lepší a výkonnostní rozdíl dorovnat,“ nechal se slyšet kouč hostí Luciano Spalletti.

Celek z hlavní italské metropole bude opět spoléhat na svého lídra Tottiho, který doléčil problematické chodidlo. To ho totiž vyřadilo ze 7 utkání podzimní části sezony. Otazník visí nad startem ofenzivního záložníka Manciniho, o jehož služby se zajímají velkokluby jako Inter, Real Madrid nebo Olympique Lyon. „Jeho odchod není jistý. Je to samozřejmě kvalitní hráč, ale pokud se rozhodne odejít, bude nahrazen,“ říká trenér Spalletti. Na cestě k prodloužení neporazitelnosti na stadionech soupeřů od května 2007 budou hosté postrádat pouze suspendovaného záložníka Marca Cassettiho.

Na vítězství domácí Atalanty Bergamo si můžete vsadit v kursu 4.40. Favoritem jsou bezesporu hosté, jejichž výhru ocenili bookmakeři bwin kursem 1.80 a na remízu je kurs 3.15.

Reklama